Κεραμεως σε Τσίπρα: Τα νέα τμήματα ιδρύθηκαν παράνομα
Αντιπαράθεση για την αναστολή λειτουργίας 37 ακαδημαϊκών τμημάτων

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την απόφαση της υπουργού Νίκης Κεραμέως να αναστείλει τη λειτουργία 37 νέων ακαδημαϊκών τμημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη λειτουργίας των νέων τμημάτων είχε προσδιοριστεί για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021, ενώ αναμένεται η σύσταση ανεξάρτητης αρχής, η οποία βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων και μελετών θα αποφανθεί για το μέλλον των τμημάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Παν. Δυτικής Μακεδονίας, συνοδευόμενος από τον Κώστα Γαβρόγλου, τονίζοντας πως πρόκειται για «για άστοχη και εκδικητική απόφαση, όχι για την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά για το ίδιο το ίδρυμα».

Δήλωσε δε ότι αυτή η απόφαση «πρέπει να αποσυρθεί για το καλό του πανεπιστημίου, του τόπου και της νέας γενιάς». Προσέθεσε ότι «ο στόχος δεν είναι από μικροκομματική σκοπιμότητα να γκρεμίζει η κυβέρνηση ό,τι έχει κτίσει η προηγούμενη αλλά […] να δουλέψουμε για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη δημιουργία μιας προοπτικής για το μέλλον των νέων ανθρώπων».

Η Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει ότι τα εν λόγω τμήματα «ιδρύθηκαν παράνομα,χωρίς γνώμη ΑΔΙΠ,χωρίς ουσιαστικές μελέτες,χωρίς σχεδιασμό», ενώ έκανε λόγο για  «τροπολογίες τελευταίων λεπτών» για την ίδρυσή τους, επισυνάπτοντας τα σχετικά έγγραφα.

 

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα και η απάντηση της υπουργού Παιδείας.

Tweet της Νίκης Κεραμέως

 

 

Τροπολογία
Τροπολογία

 

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα