Ν. Κεραμέως: ‪Καταδικάζουμε απερίφραστα τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του μαθητή στη Θεσσαλονίκη
Η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας στα social media για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος μαθητή από το Ιράν

Απερίφραστα καταδικάζει το περιστατικό της επίθεσης με μαχαίρι σε βάρος μαθητή από το Ιράν, στη Θεσσαλονίκη, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σε ανάρτησή της στα social media, κάνει λόγο για «περιστατικό ρατσισμού και μισαλλοδοξίας», σημειώνοντας ότι «το σχολείο αγκαλιάζει όλους, χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις».

Το σχόλιο της υπουργού Παιδείας έχει ως εξής:

«‪Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε περιστατικό ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. Κάθε παιδί έχει πρόσβαση και δικαίωμα στη γνώση, και το σχολείο αγκαλιάζει όλους, χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις».

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σε βάρος του μαθητή της 1ης Γυμνασίου έλαβε χώρα πριν την είσοδό του σε σχολείο του Δήμου Νεάπολης –Συκεών και καταγγέλθηκε το πρωί της Τετάρτης (Δείτε ΕΔΩ).

Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μιλά για «ρατσιστικό περιστατικό», ενώ, σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση, δόθηκε εντολή να καταγραφεί το συμβάν και να προχωρήσει άμεσα η έρευνα (Περισσότερα ΕΔΩ)

σχετικά άρθρα

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για τη διακοπή επιμορφωτικού προγράμματος για εκπαιδευτικούς
Παρέμβαση Ρουβίκωνα για τη διακοπή επιμορφωτικού προγράμματος για εκπαιδευτικούς
Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας μετά από καταγγελίες για διακοπή επιμορφωτικού προγράμματος μετά από παρέμβαση της Εκκλησίας
Παρέμβαση Ρουβίκωνα για τη διακοπή επιμορφωτικού προγράμματος για εκπαιδευτικούς