μαθητές
Καταγραφή του περιστατικού από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έναρξη έρευνας - Παρέμβαση και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Επίθεση από άγνωστα άτομα δέχθηκε αλλοδαπός μαθητής της Α’ τάξης Γυμνασίου σε σχολείο της Νεάπολης, σύμφωνα με καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, που ερευνάται από το τμήμα ρατσιστικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης (Περισσότερα ΕΔΩ). Έγγραφη ενημέρωση για τα γεγονότα, όπως αυτά καταγράφηκαν μέσα από μαρτυρίες εκπαιδευτικών και μαθητών, ζήτησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είχα μια προφορική ενημέρωση για το περιστατικό και ζήτησα να διερευνηθεί εμπεριστατωμένα τι ακριβώς συνέβη και υπό ποιες συνθήκες. Δόθηκε εντολή και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να καταγραφούν όλα αυτά γραπτώς, να έχουμε εικόνα, ώστε να προχωρήσει άμεσα η έρευνα στα επόμενα στάδια», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Για να συζητήσει το θέμα συγκάλεσε συνεδρίαση η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. «Ήταν ένα ρατσιστικό περιστατικό, απειλήθηκε ένα μικρό προσφυγάκι και μάλιστα θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα και απειλώντας το να μην ξαναπάει στο σχολείο. Δίνουμε έναν αγώνα χρόνια τώρα για να ενταχθούν στην εκπαίδευση όλα τα προσφυγόπουλα, να έχουμε τάξεις υποδοχής. Έχουμε αρκετά προσφυγόπουλα στον Δήμο, τα οποία οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές τα έχουν αγκαλιάσει και τα βοηθούν. Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να απαντήσει σε τέτοια ρατσιστικά περιστατικά και να μην αφήνει περιθώρια σε άτομα με φασιστικές συμπεριφορές να εκφοβίζουν και να εκτοξεύουν απειλές σε βάρος προσφύγων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ, Γιάννα Λαθήρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού 2025: To μήνυμα της Σοφίας Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού 2025: «Συγκεντρώνουμε είδη για φορείς που στηρίζουν παιδιά, οικογένειες, φιλοζωικές οργανώσεις»
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού 2025: To μήνυμα της Σοφίας Ζαχαράκη
Αγρότες με τρακτέρ
Σέρρες: Αγρότες με τρακτέρ «έσπασαν» το μπλόκο των αστυνομικών – Κατευθύνονται προς Προμαχώνα
Ένταση στα αγροτικά μπλόκα στις Σέρρες – Τρακτέρ παρακάμπτουν αστυνομικά μπλόκα
Σέρρες: Αγρότες με τρακτέρ «έσπασαν» το μπλόκο των αστυνομικών – Κατευθύνονται προς Προμαχώνα
ολμε
Η ΟΛΜΕ στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές και την καταστολή
Στήριξη στους αγρότες από την ΟΛΜΕ απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές
Η ΟΛΜΕ στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές και την καταστολή