Βουλή
Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας

"Απόφαση για την εφαρμογή προγράμματος εκμάθησης των Βουλευτών, των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς και των παιδιών στο Νηπιαγωγείο της Βουλής των Ελλήνων, στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική , υπέγραψε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Το πρόγραμμα διοργανώνει η Βουλή των Ελλήνων με τη συμβολή του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο υποδεικνύει το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το κόστος για την ωριαία αποζημίωση των καθηγητών που είναι λειτουργοί ή υπάλληλοι Δημοσίου έχει καθοριστεί  στο ποσό των 32,38 €, ενώ για τους λοιπούς  στο ποσό των 40 €."

Εμείς οι αναπληρωτές, τα υποζύγια της εκπαίδευσης, οι "αχρείαστοι" που πρέπει να καταμετρηθούν ξανά και ξανά, λες και το Υπουργείο Παιδείας δε γνωρίζει τις πραγματικές του ανάγκες, εκφράζουμε την οργή μας για την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων (;) να αποζημιώνει με ποσά εξωπραγματικά τα ιδιαίτερα των ξένων γλωσσών των Βουλευτών, των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς και των παιδιών στο Νηπιαγωγείο της Βουλής.

Είναι εμπαιγμός και πρόκληση, τουλάχιστον, για τους δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές, που αγωνιούν για το πως θα επιβιώσουν μακρυά από τα σπίτια τους, σε συνθήκες απόλυτης εκμετάλλευσης στις περισσότερες περιοχές και με μισθούς πείνας (οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι από τους πλεον χαμηλόμισθους σττην Ευρώπη), να βλέπουν τους πλέον καλοπληρωμένους δημόσιους υπαλλήλους να χρεώνουν στο ελληνικό δημόσιο τα ιδιαίτερά τους! 

Και το επιλεγόμενο προσωπικό δεν θα είναι καν από τους πίνακες εκπαιδευτικών! Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, θα υποδείξει ποιοι και ποιες θα προσληφθούν!

Κατά τα λοιπά, χρήματα για αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς δεν υπάρχουν και πρέπει να μετρηθούν τα μετρημένα κενά, για να διοριστούν μετά από χρόνια εξορίας...  Αλλού γνωρίζουν να προσλαμβάνουν κατά χιλιάδες προσωπικό. Στην εκπαίδευση όχι.

Η ΠΕΑΔ αφήνει τα πεπραγμένα της πολιτικής ηγεσίας, που δεν ερυθριά μπροστά στις επιλογές που μόνο από ιταμότητα διακρίνονται, στην κρίση των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών.

Και ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να μας εξηγήσει γιατί δεν υπάρχουν πόροι για τους διορισμούς των αιωνίως εμπαιζόμενων εκπαιδευτικών, τη στιγμή που περισσεύουν για πολυτέλειες υψηλόμισθων. Αρκετά με την εξαπάτησή μας.



--

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ 

                                       

                                       ΤΟ Δ.Σ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Έπαινοι και υποτροφίες στους μηχανικούς του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν Έπαινοι, Υποτροφίες και Ετήσια Βραβεία σε φοιτητές και αποφοίτους για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, ενώ...
Πολυτεχνείο Κρήτης: Έπαινοι και υποτροφίες στους μηχανικούς του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025
Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ
ΟΠΑ: Ημέρες Καριέρας 2025
ΟΠΑ: Ημέρες Καριέρας 2025 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου 2025 από τις 10:00 έως τις 17:00, στο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου
ΟΠΑ: Ημέρες Καριέρας 2025
Αθήνα
Η Αθηναϊκή πόλη-έκπληξη που νίκησε Παρίσι, Ρώμη και Βαρκελώνη στην ασφάλεια των τουριστών
Η Αθήνα κατατάσσεται στις πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου – Η Ακρόπολη και η Πλάκα έχουν σχεδόν 8 φορές λιγότερα περιστατικά πορτοφολάδων από το Παρίσι
Η Αθηναϊκή πόλη-έκπληξη που νίκησε Παρίσι, Ρώμη και Βαρκελώνη στην ασφάλεια των τουριστών