Μερόπη Τζούφη για ΕΠΑΛ: Λείπουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και ψυχολόγων
Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» συνεισέφερε στο χώρο της παιδείας και πως είναι διατεθειμένη να το βελτιώσει
Τα μεγάλα προβλήματα στην υλοποίηση του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» έφερε προς συζήτηση στη Βουλή η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. 
 
Η βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε πως το πρόγραμμα ΜΝΑΕ ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, συναντώντας την αποδοχή και τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας και με στόχο τη στήριξη των μαθητών κατά τη μετάβασή τους στην επαγγελματική εκπαίδευση. Παράλληλα, η δέσμη δράσεων αποσκοπεί στην ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων, την ενδυνάμωση του κοινωνικού ρόλου του σχολείου και την καταπολέμηση της σχολικής διαρροής.

Η κα Τζούφη τόνισε πως:

«αν και το πρόγραμμα έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση έως το 2023 και έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για τη συνέχιση της υλοποίησης, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει σε προσλήψεις εκπαιδευτικών και ψυχολόγων, δεν έχει εκδώσει τις απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις για το σύμβουλο καθηγητή, δεν έχει ανακοινώσει την έναρξη της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ενώ δεν έχει σταλεί τον εξοπλισμό τηλεδιάσκεψης στα σχολεία».

Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε ερώτημα προς την πολιτική ηγεσία αν προτίθεται να συνεχίσει την υλοποίηση του καινοτόμου αυτού προγράμματος και αν ναι, ποια είναι τα συγκεκριμένα μέτρα που προτίθεται να λάβει ως προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα ΜΝΑΕ συνεισέφερε στο χώρο της παιδείας και πως είναι διατεθειμένη να διατηρήσει και να βελτιώσει το πρόγραμμα. Παράλληλα, παραδέχτηκε πως υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες και σημαντικές καθυστερήσεις, τις οποίες απέδωσε στο πυκνό τρίμηνο προετοιμασίας του υπουργείου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τέλος, η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέχιση του σημαντικού αυτού προγράμματος, ωστόσο κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα και όχι μόνο διακηρυκτικά, την εφαρμογή του.
  • Εδώ το video της κοινοβουλευτικής διαδικασίας:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καταστροφές από την κακοκαιρία Byron
Κακοκαιρία: Πληγήκατε από πλημμύρες; Έτσι θα διεκδικήσετε αποζημίωση
Αποζημίωση πλημμύρας: Ποιοι δικαιούνται χρήματα από το Δημόσιο για ζημιές σε σπίτι ή αυτοκίνητο – Βήμα βήμα η διαδικασία
Κακοκαιρία: Πληγήκατε από πλημμύρες; Έτσι θα διεκδικήσετε αποζημίωση
Το Αριστοτέλειο επεκτείνει το δίκτυο των ακαδημαϊκών συνεργασιών στη Λατινική Αμερική
ΑΠΘ: Το Αριστοτέλειο επεκτείνει το δίκτυο των ακαδημαϊκών συνεργασιών του στη Λατινική Αμερική
Νέα διεθνής γέφυρα συνεργασίας για το ΑΠΘ, με στοχευμένες ακαδημαϊκές ανταλλαγές, κοινά ερευνητικά προγράμματα και ενίσχυση της παρουσίας του στη...
ΑΠΘ: Το Αριστοτέλειο επεκτείνει το δίκτυο των ακαδημαϊκών συνεργασιών του στη Λατινική Αμερική
Καταφύγιο σκύλων στη Νίκαια καταστράφηκε από την κακοκαιρία Byron
Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» καταφύγιο αδέσποτων στη Νίκαια – Έκκληση για βοήθεια (vid)
Καταστράφηκαν υποδομές, τροφές και εξοπλισμός – Επείγουσα έκκληση για φιλοξενία 30 ζώων και εθελοντές
Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» καταφύγιο αδέσποτων στη Νίκαια – Έκκληση για βοήθεια (vid)