Ζ'ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα για εξοντωτικό πρόστιμο στην ΑΝΤΑΡΣΙΑ με αφορμή πανό και αφίσες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ζ΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης καταδικάζει την αντιδημοκρατική επιβολή από την Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης του εξοντωτικού προστίμου των 50.000 ευρώ στην περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά», με αφορμή τρία πανό και δύο αφίσες που υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν στις Σέρρες. Η καταγγελία έγινε από το Α.Τ. Σερρών, που προσπαθεί να φιμώσει τη φωνή της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, ενώ κλείνει τα μάτια σε ακριβοπληρωμένες ιλουστρασιόν διαφημίσεις και τοποθετήσεις μπάνερ ισχυρών κομμάτων, παρατάξεων και εταιρειών.

Με την επιβολή του προστίμου επιχειρούν να οδηγήσουν την «Ανταρσία» σε οικονομική εξόντωση. Αλλά το υπέρογκο αυτό πρόστιμο δεν αφορά μόνο την περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία», ούτε μόνο τον επικεφαλής της Θανάση Αγαπητό που έχει την υποχρέωση καταβολής του ενώ είναι ένας εργαζόμενος δάσκαλος με μοναδικό εισόδημα τον πετσοκομμένο από τις μνημονιακές περικοπές μισθό του. Το πρόστιμο αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις στέρησης της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης στην πράξη. Ποιο κόμμα ή κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα θα αναλαμβάνει πλέον τον κίνδυνο να εκδώσει μια αφίσα με τις θέσεις της για κάποιο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα ή απλά για να αναγγείλει μια πολιτική εκδήλωση γνωρίζοντας ότι μπορεί να βρεθεί υποχρεωμένη να πληρώσει πρόστιμο 50.000 Ευρώ; Με αυτόν τον τρόπο, θα ακυρωθεί στην πράξη οποιαδήποτε πολυφωνία υπάρχει, καθώς μόνο όσοι χρηματοδοτούνται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα θα μπορούν να έχουν λόγο.

Η πολιτική ευθύνη γι αυτή τη δίωξη και την απόπειρα πολιτικής φίμωσης και εξόντωσης βρίσκεται στις κυβερνήσεις. Αποδεικνύεται ότι ο «Καλλικράτης», με βάση τον οποίο επιβάλλεται το πρόστιμο, συγκροτεί ένα αντιδημοκρατικό πλαίσιο, λειτουργώντας ως μοντέλο οικονομικού στραγγαλισμού και ομηρίας κάθε διαφορετικής φωνής και αγωνιστικής δράσης.

• Καταδικάζουμε την απαράδεκτη δίωξη, υπερασπίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους
  • Απαιτούμε την άμεση ακύρωση του εξοντωτικού προστίμου στην «Ανταρσία στην Κεντ. Μακεδονία» και τον περ. σύμβουλο, συνάδελφο Θανάση Αγαπητό
  • Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των σχετικών αντιδημοκρατικών διατάξεων και την άρση όλων των προστίμων που έχουν επιβληθεί
  • Καλούμε κάθε κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα και πολίτη που νοιάζεται για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, να τοποθετηθεί και να καταδικάσει αυτή τη μεθόδευση.

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3