Βουλή: Πέντε επίκαιρες ερωτήσεις για την Παιδεία τη Δευτέρα - Συζήτηση για κενά
Πέντε επίκαιρες ερωτήσεις για την Παιδεία θα συζητηθούν στη Βουλή τη Δευτέρα, στις 18.00.

Κάποιες αφορούν σε χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνουν καθημερινά οι μαθητές, λόγω μη προσλήψεων εκπαιδευτικών και τα προβλήματα  στο Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών που λείπουν από τα σχολεία.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη,  οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών θα πραγματοποιηθούν μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου.
 
Αναλυτικά, οι επίκαιρες ερωτήσεις που θα συζητηθούν:

1. Tου Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος   Γιάννη Δελή, με θέμα: «Ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

2. Tης Βουλευτού Ιωαννίνων του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ  Μερόπης Τζούφη, με θέμα: «Προβλήματα με την υλοποίηση του Προγράμματος “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”».
 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

3. Tου Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς  Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, με θέμα: «Επίλυση κτιριακού προβλήματος του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης».

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

4. Tης Βουλευτού Κιλκίς του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς  Ειρήνης – Ελένης Αγαθοπούλου, με θέμα: «Λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Γουμένισσας».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

5. Tου Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά και να λειτουργήσουν ομαλά όλα τα σχολεία του Ν. Ηρακλείου».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα