Φεστιβάλ φοιτητικών συλλόγων για το άσυλο στο κάτω Πολυτεχνείο αύριο
Εκδηλώσεις, πολιτιστικά δρώμενα και συναυλίες στο κάτω Πολυτεχνείο

Φεστιβάλ φοιτητικών συλλόγων για το άσυλο θα λάβει χώρα αύριο, Σάββατο 2/11, στο κάτω Πολυτεχνείο.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Φέτος, μέσα από σειρά γενικών συνελεύσεων στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα, οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου εν μέσω καλοκαιριού. Μετά από μια μαζική πορεία τον Ιούλιο σαν πρώτη απάντηση, οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν μπει σε τροχιά συνελεύσεων και καταλήψεων και έχουν πάρει αποφάσεις για την υπεράσπιση του ασύλου αλλά και για να εκφράσουν την εναντίωσή τους συνολικά στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. 

Στο πλαίσιο αυτό, μέσα από συντονισμό δεκάδων φοιτητικών συλλόγων, πήραμε την πρωτοβουλία διοργάνωσης μονοήμερου φεστιβάλ υπεράσπισης του ασύλου στο Κάτω Πολυτεχνείο. Η επιλογή του χώρου δεν είναι τυχαία. Παραμένει μία από τις ελάχιστες σχολές κέντρου, κόντρα στις εξαγγελίες για τη μουσειοποίησή της, με ισχυρό το στίγμα της σαν κέντρο αγώνα. Η ιστορική σημασία του χώρου βαραίνει όσο πλησιάζει και η επέτειος του Νοέμβρη, με τους/τις φοιτητές/τριες να δίνουν το «παρών» συνδέοντας τους αγώνες του τότε με το σήμερα.

Μέσα από τις αποφάσεις μας, αποδομώντας το αφήγημα περί «ασύλου βίας και ανομίας», οι φοιτητικοί σύλλογοι ενώνουμε τις φωνές μας και διοργανώνουμε μια μέρα δράσεων, συζητήσεων, συναυλιών, με στόχο να δώσουμε ζωή στις σχολές μας. Απέναντι στο μέλλον που μας ετοιμάζουν οργανωνόμαστε και απαντάμε συλλογικά για σπουδές, δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια!

ΓΙΑ ΕΝΑ ΆΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ  ΝΕΟΛΑΙΑ

Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας

festival kato polytexneio asylo

σχετικά άρθρα

Σ. Ζαχαράκη: Εντός του 2020 οι μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση
Σ. Ζαχαράκη: Εντός του 2020 οι μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση
Συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη - «Η αξιολόγηση δεν θα έχει “τιμωρητικό” χαρακτήρα, αλλά θα πραγματοποιηθεί για την ενίσχυση των αδυναμιών του...
Σ. Ζαχαράκη: Εντός του 2020 οι μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση