Αφού ψηφίστηκαν οι διατάξεις για την Παιδεία, συγκαλείται αύριο η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Μετά την ψήφιση από τη Βουλή κρίσιμων διατάξεων για την Παιδεία που εντάχθηκαν σε διάσπαρτα νομοσχέδια, όπως η «απελευθέρωση» των μεταπτυχιακών, η κατάργηση των τμημάτων ελεύθερης πρόσβασης, η κατάργηση της κλήρωσης για τη σημαία στα δημοτικά, συγκαλείται εκ των υστέρων αύριο στις 11:30 η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για τον «προγραμματισμό του νομοθετικού έργου του και άλλα θέματα αρμοδιότητας των Υπουργών».

Υπενθυμίζεται ότι η μη σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής ενόψει της ψήφισης των ρυθμίσεων για την Παιδεία είχε προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Φίλη, ο οποίος κατηγόρησε την υπουργό για προσπάθεια υποβάθμισης του αναγκαίου διαλόγου για την παιδεία, ενώ η Νίκη Κεραμέως είχε καταλογίσει στον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ «προσχηματικό ενδιαφέρον για διάλογο» εγκαλώντας τον για την «απουσία» του από τη Βουλή - παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Στον απόηχο της αντιπαράθεσης και με φόντο τις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αύριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών για τις επικείμενες νομοθετικές παρεμβάσεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας: Μπαράζ εκδηλώσεων σε Αττική και Περιφέρεια με φόντο "Ιθάκη" και Κεντροαριστερά
Πέντε διαδοχικές παρεμβάσεις στον Βόρειο Τομέα για τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσίαση της «Ιθάκης» στη Λάρισα και νέο κάλεσμα από τη Μεσσηνία
Αλέξης Τσίπρας: Μπαράζ εκδηλώσεων σε Αττική και Περιφέρεια με φόντο "Ιθάκη" και Κεντροαριστερά
Κλειστό σχολείο με λουκέτο
Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Τι αλλάζει για ΣΔΕ, ΣΑΕΚ και Τάξη Μαθητείας
Με πρότυπο τα «κλειστά σχολεία» η αναστολή μαθημάτων λόγω κακοκαιρίας – Η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας
Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Τι αλλάζει για ΣΔΕ, ΣΑΕΚ και Τάξη Μαθητείας