Αφού ψηφίστηκαν οι διατάξεις για την Παιδεία, συγκαλείται αύριο η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Μετά την ψήφιση από τη Βουλή κρίσιμων διατάξεων για την Παιδεία που εντάχθηκαν σε διάσπαρτα νομοσχέδια, όπως η «απελευθέρωση» των μεταπτυχιακών, η κατάργηση των τμημάτων ελεύθερης πρόσβασης, η κατάργηση της κλήρωσης για τη σημαία στα δημοτικά, συγκαλείται εκ των υστέρων αύριο στις 11:30 η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για τον «προγραμματισμό του νομοθετικού έργου του και άλλα θέματα αρμοδιότητας των Υπουργών».

Υπενθυμίζεται ότι η μη σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής ενόψει της ψήφισης των ρυθμίσεων για την Παιδεία είχε προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Φίλη, ο οποίος κατηγόρησε την υπουργό για προσπάθεια υποβάθμισης του αναγκαίου διαλόγου για την παιδεία, ενώ η Νίκη Κεραμέως είχε καταλογίσει στον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ «προσχηματικό ενδιαφέρον για διάλογο» εγκαλώντας τον για την «απουσία» του από τη Βουλή - παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Στον απόηχο της αντιπαράθεσης και με φόντο τις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αύριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών για τις επικείμενες νομοθετικές παρεμβάσεις.

 

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία για το παράβολο του ΑΣΕΠ
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία για το παράβολο του ΑΣΕΠ
Για πολιτική αναλγησία απέναντι σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και επιστήμονες κάνει λόγο η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία για το παράβολο του ΑΣΕΠ