Καλαμάτα: Νέα Ειδικά Σχολεία και παιδικό σταθμό ΑμΕΑ ζητούν οι γονείς
Συμπεράσματα από την συνάντηση της Ένωσης Γονέων με τον Δήμαρχο Καλαμάτας

Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Ένωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο  Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλο και με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου. Η συνάντηση δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά τέθηκαν από την Ένωση  συγκεκριμένα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία της πόλης μας.  

Ειδικότερα, επισημάναμε την αναγκαιότητα να υπάρχουν καθαρίστριες στα σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, θέμα που έχει ήδη αναδείξει η Ένωση με κοινή προσπάθεια 23 Συλλόγων Γονέων. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την άμεση εξέταση του ζητήματος.

Μεταφέραμε στον Δήμαρχο την αναγκαιότητα κατασκευής νέων κτιρίων για τα Ειδικά σχολεία (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) καθώς αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες. Επιπλέον του αναφέραμε την αναγκαιότητα δημιουργίας Παιδικού Σταθμού για Α.Μ.Ε.Α.  Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι ήδη υπάρχει έτοιμη μελέτη για τη κατασκευή Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. Για το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο δεσμεύτηκε να μας ενημερώσει σε επόμενη συνάντηση. Ο Δήμαρχος, επίσης δεσμεύτηκε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε κανένα παιδί να μην μείνει ξανά εκτός Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών. Σχετικά με τη δημιουργία ανάλογης δομής για Α.Μ.Ε.Α., θεώρησε δίκαιο το αίτημα και δέχτηκε να το εξετάσει.

Του μεταφέραμε την ανησυχία των γονέων σχετικά με την κακή κτιριακή κατάσταση των σχολείων, τη μη ύπαρξη προσβασιμότητας σε πολλά από αυτά για άτομα με κινητικά ή άλλα προβλήματα. Μας ενημέρωσε ότι υπάρχει σχετικό κονδύλι το οποίο θα δοθεί για επίλυση τέτοιων ζητημάτων.

Σχετικά με το ζήτημα που θέσαμε για τον έλεγχο της αντισεισμικότητας και πυρασφάλειας των σχολικών κτιρίων, ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος θα κάνει αίτημα στον  αρμόδιο φορέα για έλεγχο τρωτότητας και στα 77 σχολικά κτίρια, ενώ για την πυρασφάλεια υπάρχει ήδη κονδύλι το οποίο θα διατεθεί μέσα στη χρονιά.

Ζητήσαμε να λάβουμε επίσημη ενημέρωσε από τον Δήμο για τον τρόπο κατανομής των χρημάτων που εισπράττει ο Δήμος από τη λειτουργία των Κ.Δ.ΑΠ.

Αναφέραμε των έντονο προβληματισμό και ανησυχία των γονιών της πόλης μας για το 5G, και του ζητήσαμε να παγώσει ο δήμος κάθε ενέργεια λειτουργίας του στην πόλης (όπως έκανε και ο Δήμος Πατρέων), έως ότου υπάρχουν επίσημες διαβεβαιώσεις από αρμόδιους φορείς.

Εκφράσαμε την πλήρη αντίθεση μας για την επιλογή του να τοποθετήσει στην σχολική επιτροπή τον πρώην βουλευτή της ναζιστικής χρυσής αυγής και υπόδικο Δημήτρη Κουκούτση.

Μόνιμο αίτημά μας, όπως αναφέραμε και στον κ. Βασιλόπουλο, είναι η γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό.  Ζητήσαμε να τον βρούμε συνοδοιπόρο σε αυτόν τον αγώνα. 

Ενημερώνουμε τους γονείς της πόλης μας πως η Ένωση θα παρακολουθεί την υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων του Δημάρχου μέσα στους χρόνους που μας υποσχέθηκε,  καλούμε τους γονείς μέσα από τους συλλόγους τους να αναδείξουν τα ζητήματα λειτουργίας των σχολείων τους.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό
«Τώρα δεν χρειάζεται πανικός αλλά σχέδιο για να μην έχουμε δεύτερο κύμα, προσεκτική ανάλυση των δεδομένων και διεπιστημονική προσέγγιση της...
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό