Ιωάννινα: Μαθητές καταγγέλλουν την είσοδο της αστυνομίας στο σχολείο τους
Οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί, προκειμένου να συζητήσουν τη στάση τους απέναντι στα προβλήματα και τις ελλείψεις του σχολείου - Τότε εμφανίστηκε η διευθύντρια με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο σχολείο

Την είσοδο της διευθύντριας του 3ου ΕΠΑΛ Ιωαννίνων με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο σχολείο, την ώρα που οι μαθητές συζητούσαν για τη στάση τους απέναντι στα προβλήματα και τις ελλείψεις του σχολείου, καταγγέλλει η ΤΟ Μαθητών Ιωαννίνων της ΚΝΕ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι μαθητές του ΕΠΑΛ, ένα μήνα περίπου από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έρχονται αντιμέτωποι με τεράστια κενά σε καθηγητές, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ελλιπή παροχή γνώσης, τζάμπα μαθητεία.

Με αφορμή τα προβλήματα αυτά συγκεντρώθηκαν να συζητήσουν για το πως μπορούν να διεκδικήσουν αυτά που σήμερα δικαιούνται.

«Ως απάντηση, η κυβέρνηση και το υπουργείο έστειλαν τις αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλουν μέσα στο σχολείο και να απειλήσουν τους μαθητές», επισημαίνει η Μαθητικός Τομέας Ιωαννίνων της ΚΝΕ

Ακόμα, αναφέρει:

«Αλήθεια, να μας απαντήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο:

Πόσο εγκληματική πράξη είναι να διεκδικείς

- Ολοκληρωμένη μόρφωση;

- Στελέχωση όλων των ειδικοτήτων;

- Σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό;

- Πρακτική άσκηση για όλους τους μαθητές του ΕΠΑΛ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα;

Δεν μας φοβίζει η καταστολή τους!

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ έδειξαν το δρόμο.

Έδιωξαν τις αστυνομικές δυνάμεις και κάλεσαν σε Γενική Συνέλευση όλο το σχολείο.

Στον οργανωμένο αγώνα μας βρίσκεται η λύση για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα, για το σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που πέρσι είχε κάνει τα μαθητοδικεία συνήθεια, να πάρουν το μήνυμά τους!

Είμαστε έτοιμοι - Ούτε βήμα πίσω από τον δίκαιο αγώνα μας!!!»

σχετικά άρθρα