Thumbnail
Ενημέρωση από τον Νεκτάριο Κορδή, αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ 

Σύμφωνα με τον αιρετό του ΚΥΣΔΕ, Νεκτάριο Κορδή, σήμερα το απόγευμα αναμένονται περίπου 220 συμπληρωματικές προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφθούν τα αντίστοιχα κενά από μη ανάληψη υπηρεσίας.

Περίπου 270 αναπληρωτές/τριες παραιτήθηκαν ή δεν ανέλαβαν υπηρεσία! Οι προσλήψεις θα γίνουν κυρίως στη Γενική Εκπαίδευση και πολύ λιγότερες στην  Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στα Μουσικά Σχολεία. Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένονται 470 προσλήψεις στην Παράλληλη Στήριξη της Δευτεροβάθμιας.

Αναμένεται φυσικά- μετά τις 20 Οκτώβρη- η έγκριση των νέων πιστώσεων –περίπου 1600- από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για προσλήψεις αναπληρωτών και η έγκριση των πιστώσεων  (περίπου 700) από άδειες άνευ αποδοχών.

Ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχουμε ακόμη προσλήψεις αναπληρωτών στο πρόγραμμα για Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ και στις Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ που αφορούν κυρίως την Προσφυγική Εκπαίδευση! Σχετικά με την προσφυγική εκπαίδευση, λόγω των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών και των μετακινήσεων από τα νησιά στην Ηπειρωτική Ελλάδα, τα δεδομένα διαφοροποιούνται αρκετά συχνά, με αποτέλεσμα οι προσλήψεις σε ΔΥΕΠ και Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ να πάνε σίγουρα προς τα τέλη Οκτώβρη. Παράλληλα χιλιάδες ώρες εξακολουθούν να παραμένουν ακάλυπτες στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία!

Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη σχολική χρονιά απασχολήθηκαν 450 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και 220 Ψυχολόγοι στο Πρόγραμμα για Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ, 50 σε ΔΥΕΠ  και 290 περίπου σε Τάξεις Υποδοχής! Παράλληλα το Νοέμβριο αναμένονται οι 1000 προσλήψεις αναπληρωτών για την Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια.

Είναι προφανές ότι οι σημερινές προσλήψεις θα λύσουν κάποια επιμέρους προβλήματα κενών αλλά δεν θα αντιμετωπίσουν το υπαρκτό ζήτημα της ύπαρξης σοβαρών κενών σε όλη την Ελλάδα που απαιτεί την πραγματοποίηση μιας μεγάλης Γ΄ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών.

Από την αρχή της χρονιάς, έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες όχι μόνο σε νησιωτικές ή δυσπρόσιτες περιοχές αλλά και στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη! Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ζητούν πλέον το αυτονόητο: Άμεση κάλυψη των κενών για την στελέχωση των σχολείων τώρα!

Με συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

Νεκτάριος Κορδής, 

αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ 

(τηλ.: 6977513534, 6984517453 

ηλ. δ/νση:  [email protected]

 

Άκης Λουκάς, 

αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ  

(τηλ.: 6974320189, 

ηλ.δ/νση:[email protected] ) 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεχνητη νοημοσυνη
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
Μια σχολική αίθουσα χωρίς πίνακα, χωρίς βιβλία, χωρίς δάσκαλο. Μόνο οθόνες, ακουστικά και ένας ψηφιακός «μέντορας» τεχνητής νοημοσύνης. Είναι αυτό το...
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
προαύλιο με μαθητές
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία
Βίντεο αποκαλύπτει την περίπτωση του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και τον κίνδυνο από τις παλιές παρεμβάσεις στα ρέματα
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία
εκπαιδευτικοί
Έκθεση ΟΟΣΑ: Πόσο υπολείπονται οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε σχέση με τους μισθούς των εκπαιδευτικών άλλων χωρών
Πώς αποτυπώνονται οι μισθοί των εκπαιδευτικών στην έκθεση του ΟΟΣΑ - Συγκριτικά δεδομένα
Έκθεση ΟΟΣΑ: Πόσο υπολείπονται οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε σχέση με τους μισθούς των εκπαιδευτικών άλλων χωρών