Επανέρχεται ο θεσμός των σχολικών συμβούλων - Νέος ρόλος και αρμοδιότητες
Συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων

Η εξαγγελία της πολιτικής ηγεσίας να επαναφέρει το θεσμό των σχολικών συμβούλων συνάντησε τη βούληση της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων να συμμετάσχει στο διάλογο για την επανασύσταση του θεσμού. 

Η αυλαία της συζήτησης άνοιξε σήμερα με την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, και της υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ). Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η γενική γραμματέας του υπουργείου, Αναστασία Γκίκα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα επανασύστασης του θεσμού, ωστόσο ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των σχολικών συμβούλων θα επανακαθοριστούν με βάση την εμπειρία των παρελθόντων ετών. 

Το επόμενο διάστημα η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων αναμένεται να καταθέσει στην νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας γραπτές αναλυτικές προτάσεις, ώστε να προχωρήσουν οι συζητήσεις, οι οποίες μέχρι στιγμής βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

Την ίδια ώρα, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με το μέλλον των νέων δομών υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου (ΠΕΚΕΣ), με δεδομένο ότι στις 17 Οκτωβρίου συζητείται η προσφυγή που έχει καταθέσει η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης:

Η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (Π.Ε.Σ.Σ.) συναντήθηκε σήμερα 7/10/2019 με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, από πλευράς υπουργείου παρευρέθηκαν η υπουργός Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως, η υφυπουργός Παιδείας κα. Σ. Ζαχαράκη και η γ.γ.  Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Α. Γκίκα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα με κυρίαρχο την επαναφορά του Θεσμού των Σχολικών Συμβούλων. Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. επαναβεβαίωσε για μία ακόμα φορά τη θέση της για την επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, όπως άλλωστε είχε διατυπωθεί στη Βουλή και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Διαβεβαίωσε επίσης το ΔΣ ότι η Π.Ε.Σ.Σ. θα είναι συνομιλητής του υπουργείου και ζήτησε την άμεση κατάθεση σχετικού υπομνήματος για το νέο πλαίσιο υποστηρικτικών δομών, τη δημιουργία συστήματος επιμόρφωσης καθώς και για το πλαίσιο επιλογής στελεχών.

Η Π.Ε.Σ.Σ. εξέφρασε προς την πολιτική ηγεσία την ευαρέσκειά της και ανταποκρινόμενη στη βούληση για άμεση και ουσιαστική επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε ο ν.4547/2018 στην εποπτεία, στήριξη και καθοδήγηση στην Εκπαίδευση, δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει εντός των επόμενων ημερών σχετικές προτάσεις, συνδράμοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός νέου αξιοκρατικού πλαισίου προς όφελος της Εκπαίδευσης.

 

 

 

σχετικά άρθρα

Προς συμφωνία για το ΒΡΕΧΙΤ
Προς συμφωνία για το ΒΡΕΧΙΤ

Έχουμε μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Έχουμε...

Προς συμφωνία για το ΒΡΕΧΙΤ
Εθελοντική αιμοδοσία 20 και 21 Οκτωβρίου, στο μετρό Συντάγματος
Εθελοντική αιμοδοσία 20 και 21 Οκτωβρίου, στο μετρό Συντάγματος
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την Κυριακή και τη Δευτέρα 20 και 21 Οκτωβρίου, από τις 9.00 πμ. έως τις 8.00 μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων...
Εθελοντική αιμοδοσία 20 και 21 Οκτωβρίου, στο μετρό Συντάγματος
Παράσταση διαμαρτυρίας για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων των ΓΕΛ Θεσ\νίκης
Παράσταση διαμαρτυρίας για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων των ΓΕΛ Θεσ\νίκης
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ΄ΕΛΜΕΘ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Επειδή υπάρχει χαρακτηριστική αργοπορία, για την οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς, στην...
Παράσταση διαμαρτυρίας για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων των ΓΕΛ Θεσ\νίκης