Ανεπιθύμητος ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Πομπέο - Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά
Ανακοίνωση της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Κίνησης Δ΄ΕΛΜΕ Θεσσ/νίκης - Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ΄ΕΛΜΕΘ-ΑΓ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 12: 00 ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

 

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΥΠ. ΕΞ. ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΜΠΕΟ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ KAI ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ!

ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ!

 

     Η επίσκεψη του Αμερικάνου υπουργού εξωτερικών Πομπέο στη χώρα μας αποτελεί ένα σημαντικό   πολιτικό γεγονός και όχι μια απλή επίσκεψη «διπλωματικού» χαρακτήρα. Ο  Πομπέο έρχεται να επιβλέψει, να επιτηρήσει και να υλοποιήσει μια σειρά επιδιώξεις του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Όλα αυτά σε πλήρη σύμπνοια με την κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει ατόφια την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: υποταγή στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό – εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια.

Συγκεκριμένα επίσκεψη Πομπέο στοχεύει στα εξής:

·      Να επιβεβαιώσει την επέκταση των βάσεων του θανάτου στην Ελλάδα, αλλά και τη δημιουργία νέων (Αλεξανδρούπολη, Λάρισα αλλά και  αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο), ενώ το Αιγαίο έχει παραδοθεί μόνιμα στο ΝΑΤΟϊκό στόλο. Στη νέα συμφωνία για τις βάσεις προβλέπεται δυνατότητα επ’ αόριστου επέκτασης, ενώ η πλευρά των ΗΠΑ αποκτά ουσιαστικά κυριαρχικά δικαιώματα, «συντομεύοντας» έτσι τις διαδικασίες απόφασης και το πολιτικό τους κόστος.

·      Να προωθήσει τα ΝΑΤΟΪκά Αμερικανικά σχέδια στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Μεσόγειο. Για να προωθηθούν οι θέσεις των ΗΠΑ έναντι των άλλων ιμπεριαλιστών (Κίνα, Ρωσία αλλά και ΕΕ σε κάποιες περιπτώσεις), για να μετατραπεί η Ν.Α. Μεσόγειος σε «ΝΑΤΟΪκή λίμνη» και η Κύπρος σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο. Την επιδίωξη αυτή υπηρετεί τόσο η συμφωνία των Πρεσπών και η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η συγκρότηση «Οργανισμού Ασφάλειας της Ν.Α. Μεσογείου»  υπό τις ΗΠΑ και προσωπικά του Πομπέο, που στόχο έχει την υλοποίηση όλων των παραπάνω. Μια πρωτοβουλία που συνδέεται με τον άξονα πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον εκδηλώνονται οι επικίνδυνες επιδιώξεις και οι ανταγωνισμοί του κεφαλαίου σε Ελλάδα-Τουρκία, δημιουργώντας μεγάλους πολεμικούς κινδύνους για τους δύο λαούς. Η ελληνική άρχουσα τάξη επιδιώκει με αμερικάνικες πλάτες να αποκτήσει «ρόλο», αλλά και κέρδη από τα ψίχουλα των πολυεθνικών.

·      Να αρπάξει τον δημόσιο πλούτο της χώρας, στα πλαίσια του νέου κύματος ιδιωτικοποιήσεων. Ήδη έχει συμφωνηθεί η πώληση ναυπηγείων σε Σκαραμαγκά και Σύρο, η παραχώρηση κοιτασμάτων στην ExxonMobil, αλλά και η αγορά πολεμικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ αξίας πολλών δις –τη στιγμή που ο λαός μας ζει στην εξαθλίωση.

      Θεωρούμε αναγκαία την ανάγκη συγκρότησης αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, για την αποτροπή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτά, για την ανάγκη αντίστασης στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και το καθήκον της διεθνιστικής αλληλεγγύης με όλους τους λαούς της περιοχής, και  καλούμε τους συναδέλφους και  τις συναδέλφισσες να πάρουν μαζικά μέρος στο Συλλαλητήριο το Σάββατο, 5 Οκτώβρη 2019, ενάντια στη Νέα Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, που έρχεται να υπογράψει στη χώρα μας ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

 

     Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς και γίνεται μαγνήτης επιθέσεων σε περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης. Οι κίνδυνοι για το λαό μας είναι μεγάλοι! Σε όλα αυτά τα πολύ επικίνδυνα για το λαό και τη νεολαία σχέδια, θα πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά, δυναμικά και οργανωμένα.

 

     Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στη Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά. Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, ν' αναπτύξουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας, να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών.

 

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανο-νατοϊκές στρατιωτικές βάσεις.

Καμία συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό  

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό μας κυρίαρχο στον τόπο του.

Έξω οι φονιάδες των λαών από τη χώρα μας!

σχετικά άρθρα

Τζ. Φλόιντ: Βαρύτερη κατηγορία σε βάρος του Ντ. Σόβιν - Κατηγορίες και στους άλλους τρεις αστυνομικούς
Τζ. Φλόιντ: Βαρύτερη κατηγορία σε βάρος του Ντ. Σόβιν - Κατηγορίες και στους άλλους τρεις αστυνομικούς
Η νέα κατηγορία, φόνος δευτέρου βαθμού, επιφέρει ποινή κάθειρξης έως 40 χρόνια
Τζ. Φλόιντ: Βαρύτερη κατηγορία σε βάρος του Ντ. Σόβιν - Κατηγορίες και στους άλλους τρεις αστυνομικούς