Thumbnail
Δίνονται οδηγίες για την αντιμετώπιση της ασθένειας, ενώ η συγκεκριμένη μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι την επόμενη Δευτέρα

Κλειστό ως την ερχόμενη Δευτέρα θα μείνει το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κορδελιού - Ευόσμου λόγω εκδήλωσης ψώρας σε αίθουσα. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, επισημαίνοντας ότι, σε συνεργασία με τον γιατρό εργασίας, έγινε μια πρώτη εφαρμογή ειδικής λοσιόν στα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη εφαρμογή έπειτα από κάποιες μέρες. Ωστόσο, μετά από την πρώτη εφαρμογή, η συγκεκριμένη πάθηση του δέρματος παύει να είναι μεταδοτική. Παράλληλα έγινε στη μονάδα καθαρισμός και θα γίνει και αποπαρασίτωση.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Δερματολογίας, Δημήτρης Ιωαννίδης, επεσήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι ανάμεσα στα παιδιά υπήρξε ένα κρούσμα και γνωστοποίησε ότι σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου εξετάστηκαν τα περισσότερα παιδιά στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης. «Δεν βρέθηκε κανένα άλλο κρούσμα ανάμεσα στα παιδιά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και όλα πήγαν πάρα πολύ καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οδηγίες για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν έστειλε από την πρώτη στιγμή στο σχολείο, γιατρός της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης, Σοφοκολή Κουρτίδη, το κρούσμα είναι ένα, ωστόσο υπήρξε κινητοποίηση λόγω του φόβου μετάδοσης της ψώρας, επειδή ο συγχρωτισμός δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η ψώρα δεν είναι λοιμώδες νόσημα. Με αυτή την έννοια δεν είναι υποχρεωτικά δηλωμένο και τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθείται μεθοδευμένη απολύμανση στο χώρο εκδήλωσης του κρούσματος. «Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης του θέματος, υπάρχει ειδική θεραπεία, χρειάζεται συγκεκριμένο σχήμα για την αποθεραπεία» πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεχνητη νοημοσυνη
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
Μια σχολική αίθουσα χωρίς πίνακα, χωρίς βιβλία, χωρίς δάσκαλο. Μόνο οθόνες, ακουστικά και ένας ψηφιακός «μέντορας» τεχνητής νοημοσύνης. Είναι αυτό το...
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
προαύλιο με μαθητές
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία
Βίντεο αποκαλύπτει την περίπτωση του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και τον κίνδυνο από τις παλιές παρεμβάσεις στα ρέματα
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία
εκπαιδευτικοί
Έκθεση ΟΟΣΑ: Πόσο υπολείπονται οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε σχέση με τους μισθούς των εκπαιδευτικών άλλων χωρών
Πώς αποτυπώνονται οι μισθοί των εκπαιδευτικών στην έκθεση του ΟΟΣΑ - Συγκριτικά δεδομένα
Έκθεση ΟΟΣΑ: Πόσο υπολείπονται οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε σχέση με τους μισθούς των εκπαιδευτικών άλλων χωρών