Καταγγελία για παράνομη ίδρυση παραρτημάτων Νηπιαγωγείων στην Πεύκη
Τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, με αφορμή το ζήτημα της φοίτησης προνηπίων σε παράρτημα Νηπιαγωγείου.

Καταγγελία για παράνομη ίδρυση παραρτημάτων νηπιαγωγείων στην περιοχή της Πεύκης δημοσιεύει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου.

Όπως επισημαίνεται, Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ήταν μεταξύ των 13 Δήμων που εξαιρέθηκαν, κατόπιν αιτήματός τους, από την εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ενώ, «με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής δεν έγιναν δεκτές αίθουσες ελαφριάς προκατασκευής που είχε αποφασίσει και χρηματοδοτήσει το ΥΠΑΙΘ να εγκατασταθούν σε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κτηριακές ανάγκες των Νηπιαγωγείων».

Όμως, όπως καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, ο Δήμος «κατέληξε σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να παραχωρήσει δύο αίθουσες, εντός Δημοτικού Βρεφονηπιακού σταθμού της Πεύκης, για τη δημιουργία παραρτήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Πεύκης». Στο εν λόγω παράρτημα φοιτούν προνήπια που είχαν εγγραφεί στα νηπιαγωγεία της πόλης.

Όμως, η δομή «στερείται κάθε είδους νομιμότητας σε ό,τι αφορά την ίδρυση και λειτουργία» της, ενώ «εγείρονται σημαντικά θέματα ασφάλειας για τα προνήπια».

Αναλυτικά η καταγγελία του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου:

Με πρόσφατη απόφαση του ΥΠΑΙΘ (Αύγουστος 2019) εξαιρέθηκαν, κατόπιν αιτήματός τους, 13 Δήμοι της χώρας από την εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπ/σης, με βάση τον νόμο 4521/2018, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Μάλιστα στον συγκεκριμένο Δήμο με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής δεν έγιναν δεκτές αίθουσες ελαφριάς προκατασκευής που είχε αποφασίσει και χρηματοδοτήσει το ΥΠΑΙΘ να εγκατασταθούν σε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής (περίπτωση 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης) προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κτηριακές ανάγκες των Νηπιαγωγείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ενόψει της εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στον συγκεκριμένο Δήμο.

Αποτέλεσμα της αδικαιολόγητης στάσης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και της παντελούς έλλειψης διάθεσης συνεργασίας του ομώνυμου Δήμου με το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση έως τις 7 Ιουλίου 2019 ήταν να εξαιρεθεί ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης από την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2019 – 2020 και δεκάδες προνήπια να μείνουν εκτός δημόσιου Νηπιαγωγείου.

Επειδή όμως, όπως αποκαλύφθηκε, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των προνηπίων της πόλης εντάσσοντάς τα στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς κατέληξε σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να παραχωρήσει δύο αίθουσες, εντός Δημοτικού Βρεφονηπιακού σταθμού της Πεύκης, για τη δημιουργία παραρτήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Πεύκης καλύπτοντας έτσι ανάγκες φοίτησης προνηπίων της Πεύκης που είχαν εγγραφεί στα νηπιαγωγεία της πόλης (2ο & 4ο Νηπιαγωγεία Πεύκης).

Το συγκεκριμένο παράρτημα νηπιαγωγείου στερείται κάθε είδους νομιμότητας σε ό,τι αφορά την ίδρυση και λειτουργία του αναφορικά με την απόφαση που έπρεπε να έχει ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης και να έχει κοινοποιηθεί στο ΥΠΑΙΘ προκειμένου εκείνο να προβεί στην ίδρυση και λειτουργία του συγκεκριμένου παρατήματος με δημοσίευση της σχετικής απόφασης σε ΦΕΚ.

Επίσης επειδή οι αίθουσες που στεγάζεται το συγκεκριμένο παράρτημα βρίσκονται σε όροφο (1ο όροφο) του Δημοτικού Βρεφονηπιακού σταθμού Πεύκης εγείρονται σημαντικά θέματα ασφάλειας για τα προνήπια που φοιτούν σε αυτό.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ για όλες τις παραπάνω παράνομες ενέργειες το ΥΠΑΙΘ και την Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και για άλλη μια φορά διατρανώνει την εκπεφρασμένη θέληση και απόφαση του κλάδου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (απόφαση της 88ης Γ. Σ. της Δ. Ο. Ε.) για άμεση και καθολική εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης σε ολόκληρη την επικράτεια με αντίστοιχες σύγχρονες και ασφαλείς κτηριακές υποδομές και διορισμούς νηπιαγωγών ώστε όλα τα νήπια και προνήπια της χώρας (ηλικίας 4 – 6 ετών) να φοιτούν στο Δημόσιο & δωρεάν Νηπιαγωγείο.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ και τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να πάψουν να παρανομούν ικανοποιώντας τα παράνομα και πολλές φορές παράλογα αιτήματα των Δημοτικών Αρχών που πρόσκεινται στον πολιτικό χώρο της κυβέρνησης και να προτάξουν την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζόμενων και της κοινωνίας για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου – δημοκρατικού και ανοιχτού σε όλα τα παιδιά που κατοικούν στη χώρα αυτή Δημόσιου & δωρεάν εκπαιδευτικού συστήματος μακριά από την λογική της εμπλοκής των Δήμων και των ιδιωτικών συμφερόντων.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε, να επιληφθεί άμεσα του συγκεκριμένου θέματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο

Σχολεία: Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί - Πόσα είναι τα κρούσματα

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση και Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Έκτακτα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού από 27/9
Tα νέα μέτρα κορονοϊού θα ισχύουν έως τις 27 Ιουλίου για τις εκπαιδευτικές δομές, το δημόσιο και τις ομάδες αυξημένου κινδύνου - Αναλυτικά το ΦΕΚ
Έκτακτα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού από 27/9