240 τα κενά στη Γ Αθήνας στην ΠΕ - Αναλυτικά ανα ειδικότητα
Οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και η διαδικασία τοποθέτησης των αναπληρωτών τελείωσαν

Ενημέρωση από την αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Γ Αθήνας Όλγα Δασκαλάκη

ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Με την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών των μονίμων και την τοποθέτηση των αναπληρωτών στα σχολεία είμαστε αναγκασμένοι να  παρατηρήσουμε τα εξής:

Είναι ΝΤΡΟΠΗ το Υπουργείο και Κυβέρνηση να θεωρούν κανονικότητα την κάλυψη των χιλιάδων χρόνιων και πάγιων αναγκών στην εκπαίδευση με αναπληρωτές. Είναι αληθινός ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ γιατί οι συνάδελφοί μας εδώ και 10-15 χρόνια παραμένουν στην αδιοριστία, καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας.

Μετά τους μνημονιακούς νόμους για πάγωμα των διορισμών στην εκπαίδευση, περικοπές, συγχωνεύσεις κλπ. Είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ  να μιλάνε για επαναφορά στην κανονικότητα όταν οι μόνιμοι διορισμοί είναι μηδενικοί και οι αποχωρήσεις των εκπαιδευτικών είναι περίπου 30.000 τα τελευταία χρόνια.

Αυτή τη στιγμή στη Γ΄Δ/νση υπάρχουν τα εξής κενά:

ΠΕ 70 (δάσκαλοι): 28

ΠΕ 60 (νηπιαγωγοί): 16

ΠΕ06 (Αγγλικών): 1

ΠΕ 79.01 (Μουσική): 12

ΠΕ91.01(Θεατρική Αγωγή):11

ΠΕ08(Εικαστικά):25

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Δ.Σ.): 10

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Ν/Γ):3

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ (Δ.Σ.): 117

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ (Ν/Γ):17

ΣΥΝΟΛΟ=240

Η Διεύθυνση θα ζητήσει για τη Β΄φάση αναπληρωτές! Συγκεκριμένα:

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-15(13 και 2 ειδικότητες)

ΠΕ70(ΔΑΣΚΑΛΟΙ)-32           ΠΕ60(ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ)-17                                     ΠΕ06(ΑΓΓΛΙΚΩΝ)-1πλήρους και2 μειωμένου                                                                 ΠΕ91 (ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ)- 7             ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ –20     ΠΕ79.01 (ΜΟΥΣΙΚΗ)-5

ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ: Οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στην οργανικότητα των σχολείων έχουν οδηγήσει τα σχολεία σε πλήρη εργασιακό και παιδαγωγικό αδιέξοδο. Το σπάσιμο του διδακτικού έργου σε ώρες έχει οδηγήσει τα σχολεία και τους συναδέλφους στο πλήρες χάος. Ακόμα και η διαμόρφωση προγράμματος με κάποια στοιχειώδη παιδαγωγική βάση είναι πλέον αδύνατη. Οι οργανικές θέσεις που μετατρέπονται σε ώρες δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάθε χρόνο δεκάδες συνάδελφοι/ισσες να είναι υπεράριθμοι, να γίνονται δεκάδες αποσπάσεις από άλλα ΠΥΣΠΕ στη Γ΄Αθήνας και ταυτόχρονα να προσλαμβάνονται δεκάδες αναπληρωτές για να καλύψουν τα κενά των σχολείων.

Συμπλήρωση ωραρίου ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ: Θύματα αυτής της κατάστασης είναι και οι συνάδελφοι/ισσες των ειδικοτήτων οι οποίοι για να συμπληρώσουν το ωράριό τους αναγκάζονται να περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο (3-7 σχολεία!!!). Είναι αυτονόητο ότι υπό αυτές τις συνθήκες και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, το άγχος και το τρέξιμο των συναδέλφων, δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική διδασκαλία ούτε ουσιαστική παιδαγωγική σχέση μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή. Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να βλέπουν το μάθημα σαν αγγαρεία. Οι Σύλλογοί μας διεκδικούν κάθε σχολείο να έχει όλες τις ειδικότητες, ο εκπαιδευτικός να μην είναι αναγκασμένος να τρέχει σε 4-5 σχολεία, για να γίνει πραγματική διδασκαλία και εκμάθηση των αντικειμένων (αγγλικά, β΄ξένη γλώσσα, Η/Υ κλπ). Επίσης διεκδικούν οι συνάδελφοι/ισσες των ειδικοτήτων (αγγλικά, γαλλικά, γυμναστές κλπ) να γνωρίζουν πότε και με ποιο τρόπο θα καλύψουν το ωράριό τους. Πρέπει να δημοσιοποιούνται τα κενά, οι συνάδελφοι να δηλώνουν προτιμήσεις και το ΠΥΣΠΕ να τους τοποθετεί σε όμορα σχολεία. Για τους παραπάνω λόγους διαφωνούμε και δηλώνουμε αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ:  Για τους Συλλόγους μας οι αναπληρωτές δεν είναι συνάδελφοι δεύτερης κατηγορίας και πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους μόνιμους.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε εδώ και τώρα:

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς ΟΛΩΝ των αναπληρωτών ΤΩΡΑ με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
  • Να δίνονται στη δημοσιότητα όλα τα κενά για τις τοποθετήσεις των συναδέλφων. Τοποθετήσεις ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών με έγκριση του ΠΥΣΠΕ και όχι με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία! Δημοσιοποίηση των πινάκων κατάταξης με βάση τα μόρια και τα κοινωνικά κριτήρια.

Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των αναπληρωτών (επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση, σίτιση)! Να διευκολυνθούν οι έγκυες συναδέλφισσες, οι μωρομάνες, οι οικογένειες, οι συνάδελφοι με προβλήματα υγείας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ/ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ:

Άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι:

  • ΟΛΟΙ οι δάσκαλοι της Ειδικής Αγωγής πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους ΠΡΙΝ από όλους, προκειμένου να προετοιμάσουν ΠΡΙΝ το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού την ομαλή ένταξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον.
  • Η Παράλληλη Στήριξη θα πρέπει να καλύπτεται ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.
  • Οι ανάγκες σε Παράλληλη Στήριξη θα πρέπει να καλύπτονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ΑΠΟΛΥΤΑ, όπως προβλέπουν οι σχετικές γνωματεύσεις και ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ για το  κάθε παιδί που την έχει ανάγκη, με πλήρη κάλυψη όλων των ωρών που χρειάζεται το κάθε παιδί.
  • Η Πολιτεία θα πρέπει να καλύπτει τις υποχρεώσεις  της και να σέβεται τις συνταγματικές επιταγές της Δημόσιας, Δωρεάν και Ενιαίας Παιδείας και το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και να προστατεύει τις αρχές  της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα κενά στην Παράλληλη Στήριξη  κρίνουν την πολιτική και κοινωνική ευαισθησία της Πολιτείας και αποτελούν  προσβολή για τον  πολιτισμό μας.
  • Απαιτούμε την πλήρη κάλυψη των κενών στην παράλληλη στήριξη με νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Δεν τιμά αυτούς που σχεδιάζουν και υλοποιούν τη συγκάλυψη των κενών με αλχημείες, νομικές ακροβασίες και τεχνάσματα (συμπλήρωση ωραρίου, μοίρασμα εκπαιδευτικών σε περισσότερα παιδιά κλπ).

ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ,

ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΜΑΖΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/9

Για να μη γυρίσουμε στα ματωμένα χρόνια που η απεργία ήταν παράνομη!   

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΟΛΓΑ

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας

Εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

(Παρεμβάσεις – Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε)

τηλ. 6942638386- email: [email protected]

Αναπληρωτής: ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

τηλ. 6934197300- email: [email protected]

σχετικά άρθρα

Νέες συμπληρωματικές οδηγίες στα δημοτικά για τη διδασκαλία των μαθημάτων
Νέες συμπληρωματικές οδηγίες στα δημοτικά για τη διδασκαλία των μαθημάτων
Εγκύκλιος υπουργείου Παιδείας: Για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Γλώσσας, των Μαθηματικών, των Φυσικών και της Ιστορίας στις τάξεις των...
Νέες συμπληρωματικές οδηγίες στα δημοτικά για τη διδασκαλία των μαθημάτων