Εξ αποστάσεως Επιμόρφωση Εκπ/κών στην Κυκλοφοριακή Αγωγή
Η κυκλοφοριακή αγωγή αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στα σχολεία. Απαραίτητη γίνεται και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε.

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου προσφέρει εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα 100 ωρών (2 μηνών και 8 ημερών) στην «Κυκλοφοριακή αγωγή». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης GoLearn με το οποίο επικοινωνείτε για να α) ενημερωθείτε β) να κατοχυρώσετε την θέση σας.

Επιστημονικά και Ακαδημαϊκά Υπεύθυνος Σοφός (Λοΐζος) Αλιβίζος
Επιμορφωτής: Δαυίδ Δήμος (Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών)

Απαραίτητη επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην ενότητα αυτή είναι απαραίτητη για να μεταδώσουν στα παιδιά την σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής που τα βοηθά να καταστούν ικανά να διαχειριστούν µε ορθολογικούς  τρόπους το οδικό περιβάλλον όπου ζουν και κινούνται, με την ελπίδα για ένα ασφαλέστερο τωρινό και µελλοντικό οδικό περιβάλλον, όπου δε θα διακυβεύεται η σωµατική και ψυχική ασφάλεια των παιδιών και των άλλων χρηστών. Δίνεται ο ορισμός της κυκλοφοριακής αγωγής και αναφέρονται τα μέτρα που μπορούν να  βελτιώσουν την οδική ασφάλεια.

Η επιμόρφωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Α/θμιας εκπαίδευσης δημοτικών σχολείων ή νηπιαγωγείων και σε εκπαιδευτικούς Β/θμιας  που μπορούν να την παρακολουθήσουν, να ωφεληθούν και να αξιοποιήσουν κατάλληλα τις νέες γνώσεις, καθώς υλοποιούνται project για το συγκεκριμένο θέμα στα πλαίσια των Αναλυτικών προγραμμάτων. 

Ο σκοπός του προγράμματος  είναι κατά βάση α)η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τη στόχευση της ένταξης του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής στο σχολικό πρόγραμμα πιο επισταμένα, β)η ευαισθητοποίησή τους για τα τροχαία που συμβαίνουν, καθώς αρκετά από αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν και να σωθούν οι μαθητές αν είχαν την κατάλληλη παιδεία και αγωγή για την οδική ασφάλεια, γ) η γνώση της αντίληψη της οδικής κυκλοφορίας από τα παιδιά που διαφοροποιείται ανάλογα την ηλικία τους δ) η σωστή διαμόρφωση του εκπαιδευτικού σεναρίου για την κυκλοφοριακά Αγωγή και η αξιολόγησή του. ε) . κατά τη δημιουργία υλικού για τη διδασκαλία, καλό είναι να χρησιμοποιούνται οι υπολογιστές και τα «Νέα Μέσα» ως μέσο για την εργασία των δασκάλων, αλλά και των μαθητών – συμμετεχόντων στο μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στ) γνωριμία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα EASST που θεωρείται ότι συγκεντρώνει πολύτιμες πληροφορίες για την Οδική Ασφάλεια δομημένες έτσι ώστε να γίνονται κατανοητές από τα παιδιά . ε) η εμβάθυνση των  επιμορφούμενων  στον τρόπο εκπόνησης διδακτικού σεναρίου για την Κ.Α.

Το προσφερόμενο πρόγραμμα αναφέρεται στη διδασκαλία του μαθήματος της κυκλοφοριακής Αγωγής με τη χρήση και των Νέων Μέσων.

Οι γνώσεις αυτές που διδάσκονται σε κάθε επιμορφούμενο αυτού του προγράμματος, διαφοροποιούνται σε σχέση με παρεχόμενες γνώσεις άλλων προγραμμάτων είτε στο Δημόσιο είτε στον Ιδιωτικό Τομέα για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, καθώς αναλύονται σε βάθος θέματα  αντίληψης και ασφάλειας της κυκλοφορίας των παιδιών. Πρόκειται για διαστάσεις του θέματος που δεν προσφέρονται σε υφιστάμενα προγράμματα.  Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει από απόσταση (e-learning).

Έναρξη - Λήξη:   23/09/2019 ως 01/12/2019
Deadline αιτήσεων: 30 Σεπτεμβρίου
Μέθοδος Υλοποίησης: Εξ αποστάσεως και ασύγχρονα

Δίδακτρα

Αρχικό Κόστος: 150 ευρώ
Διορισμένοι - μόνιμοι εκπαιδευτικοί: 140 ευρώ
Άνεργοι ή και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί (5 πρώτοι): 110 ευρώ
Άνεργοι ή και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί: 140 ευρώ
ΑμΕΑ: 120 ευρώ
Μέλη πολύτεκνων οικογενειών: 120 ευρώ
Απόφοιτοι του Παν/μιου Αιγαίου: 140 ευρώ
Εγγραφή σε άλλο πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Παν/μίου Αιγαίου και του GoLearn:140 ευρώ
Ομαδική εγγραφή (άνω των 2 ατόμων): 120 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

σχετικά άρθρα

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της...
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα
Ανοικτές αιτήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και αδιόριστους έχουν την εβδομάδα που μας έρχονται τα μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά...
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα