Υπουργείο Παιδείας: Καταγραφή κενών για πραγματοποίηση προσλήψεων
Του αιρετού ΚΥΣΕΕΠ, Βασίλη Βούγια

Με την υπ. αριθμ. 143943 / Ε1/ 17-9 -2019 Εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, ζητείται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η καταγραφή λειτουργικών κενών/πλεονασμάτων.

Ζητείται καταγραφή

Η καταγραφή ζητείται προκειμένου οι Υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ να αξιολογήσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους αναφορικά με τη διενέργεια προσλήψεων αναπληρωτών εκπ/κών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

Εξ αυτού του λόγου το ΥΠΑΙΘ καλεί τις τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προβούν στην ηλεκτρονική  καταχώριση απευθείας στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό  Σύστημα  Διαχείρισης  Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (ΟΠΣΥΔ), των λειτουργικών κενών/πλεονασμάτων των σχολικών μονάδων ή Κ.Ε.Σ.Υ των περιοχών αρμοδιότητάς τους.

Τα λειτουργικά κενά /πλεονάσματα αφορούν:

  • Σε Αναπληρωτές Εκπ/κούς Γενικής Εκπ/σης
  • Σε Αναπληρωτές Εκπ/κούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).
  • Καθώς και στα Μουσικά Σχολεία (ώρες ανά Μουσική Ειδίκευση) 

Το ΟΠΣΥΔ, σύμφωνα με την Εγκύκλιο,  θα είναι διαθέσιμο για την καταχώριση των σχετικών στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μέχρι την Πέμπτη 19/09/2019, προκειμένου στη συνέχεια οι οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία απαρέγκλιτα μέχρι και την Παρασκευή 20/09/2019.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για τη Β Φάση προσλήψεων

Υπενθυμίζουμε πως ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει ως εξής: Στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 θα υπάρξει νέα φάση προσλήψεων, ενώ για Παράλληλη στήριξη την 1η Νοεμβρίου 2019. Για όσες εγκρίσεις παράλληλης μαθητών υπογράφονται θα διατίθενται πιστώσεις από αυτές που έχουν αποσταλεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ).

σχετικά άρθρα

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της...
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα
Ανοικτές αιτήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και αδιόριστους έχουν την εβδομάδα που μας έρχονται τα μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά...
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα