Προσλήψεις αναπληρωτών: Καταγγελία για αποκλεισμό των χημικών μηχανικών ΠΕ85
Καταγγέλλουν «ομηρία» που ξεπερνά τα δέκα χρόνια - «Ζητούμε να αρθεί η αδικία εις βάρος μας και να συμπεριληφθεί η ειδικότητα ΠΕ85, κατά προτεραιότητα στη δεύτερη φάση προσλήψεων»

Τον αποκλεισμό τους από τις προλήψεις αναπληρωτών της Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης καταγγέλλουν οι χημικοί μηχανικοί ΠΕ85 (πρώην ΠΕ1208).

Σε ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν στο alfavita.gr σημειώνουν ότι «το φετινό παράδειγμα αποτελεί χαρακτηριστικό της αυθαιρεσίας που επικρατεί στο σύστημα προσλήψεων και έχει σαν αποτέλεσμα την ομηρία των συναδέλφων της ειδικότητας εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία».

Παράλληλα, ζητούν να ανακοινωθούν τα κριτήρια βάσει των οποίων η ειδικότητα των ΠΕ85 αποκλείστηκε από τις προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς, όπως τονίζουν πάντοτε οι εκπαιδευτικοί της ειδικότητας, «έχουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, τουλάχιστον ισάξια με τις υπόλοιπες ειδικότητες, ώστε να διδάξουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Καταληκτικά αναφέρουν: «Ζητούμε να αρθεί η αδικία εις βάρος μας και να συμπεριληφθεί η ειδικότητα ΠΕ85, κατά προτεραιότητα στη δεύτερη φάση προσλήψεων».

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας των χημικών μηχανικών ΠΕ85 (πρώην ΠΕ1208):

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΠΕ85 ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΡΩΗΝ ΠΕ12.08)

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία χτύπησε, αλλά κανείς αναπληρωτής Χημικός Μηχανικός ΠΕ85 δεν το άκουσε.

Με έκπληξη και αγανάκτηση είδαμε ότι η ειδικότητα ΠΕ85 (πρώην ΠΕ1208) έχει αποκλειστεί από τις προσλήψεις αναπληρωτών της Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβάνεται όμως σε αυτές της Ειδικής Εκπαίδευσης. Η παραπάνω πρακτική προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τα κριτήρια βάσει των οποίων γίνονται οι προσλήψεις των αναπληρωτών. Τελικά ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούνται;

Το φετινό παράδειγμα αποτελεί χαρακτηριστικό της αυθαιρεσίας που επικρατεί στο σύστημα προσλήψεων και έχει σαν αποτέλεσμα την ομηρία των συναδέλφων της ειδικότητας εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Ειδικά φέτος που οι ώρες του μαθήματος της Χημείας αυξήθηκαν από 3 σε 7 στη Γ΄ Λυκείου.

Συγκεκριμένα:

  1. Η ειδικότητα ΠΕ85 έχει αποψιλωθεί όσον αφορά τις αναθέσεις μαθημάτων, γεγονός που έρχεται σε σύγκρουση με κάθε λογική βάσει του προγράμματος σπουδών των Χημικών Μηχανικών-Μεταλλειολόγων.
  2. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται βάσει των κενών που προκύπτουν για τα μαθήματα Α΄ Ανάθεσης. Τόσο οι ΠΕ04.02, όσο και οι ΠΕ85 έχουν ως Α΄ Ανάθεση το μάθημα της Χημείας. Είναι λοιπόν απορίας άξιο γιατί για τη σχολική χρονιά 2019-2020 ανακοινώθηκαν 141 προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ04.02 και καμία (0) πρόσληψη ΠΕ85.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να επισημάνουμε ότι οι συνάδελφοι της ειδικότητας ΠΕ85 (πρώην ΠΕ1208) έχουν:

Α. Σπουδές αναγνωρισμένου κύρους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Β. Επιτυχία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και μάλιστα με υψηλές βαθμολογίες.

Γ. Πιστοποίηση Παιδαγωγικής κατάρτισης.

Δ. Προϋπηρεσία.

Βάσει των παραπάνω είναι σαφές ότι έχουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, τουλάχιστον ισάξια με τις υπόλοιπες ειδικότητες, ώστε να διδάξουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ζητούμε να μας ανακοινωθούν τα κριτήρια βάσει των οποίων η ειδικότητα των ΠΕ85 αποκλείστηκε από τις προσλήψεις αναπληρωτών της Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης.

Ζητούμε να αρθεί η αδικία εις βάρος μας και να συμπεριληφθεί η ειδικότητα ΠΕ85, κατά προτεραιότητα στη δεύτερη φάση προσλήψεων.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕ85 (ΠΡΩΗΝ ΠΕ12.08)

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Χωρίς κεντρικό σχεδιασμό η εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Δεν μπορεί να αποτιμηθεί το έργο του ΕΕΠ-ΕΒΠ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Χωρίς κεντρικό σχεδιασμό η εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Δεν μπορεί να αποτιμηθεί το έργο του ΕΕΠ-ΕΒΠ
Ανακοίνωση για τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με φορείς για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Χωρίς κεντρικό σχεδιασμό η εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Δεν μπορεί να αποτιμηθεί το έργο του ΕΕΠ-ΕΒΠ
Σ. Βαρδάκης: Η γ.γ του υπ. Παιδείας προτείνει τη λειτουργία αποθηκών ως σχολικές αίθουσες
Σ. Βαρδάκης: Η γ.γ του υπ. Παιδείας προτείνει τη λειτουργία αποθηκών ως σχολικές αίθουσες
Προβλήματα και καθυστερήσεις στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο δήμο Ηρακλείου καταγγέλλει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης...
Σ. Βαρδάκης: Η γ.γ του υπ. Παιδείας προτείνει τη λειτουργία αποθηκών ως σχολικές αίθουσες