Τα κενά εξακολουθούν σε Α και Β Χίου - Το ποσοστό κάλυψης δεν αγγίζει το 35%
Χωρίς εκπαιδευτικούς, άδειο πουκάμισο η έγκριση των ολιγομελών τμημάτων

ΕΝΩΤΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ

Χωρίς εκπαιδευτικούς, άδειο πουκάμισο η έγκριση των ολιγομελών τμημάτων

            Χθες ανακοινώθηκε η πρώτη, μαζική και «πολυδιαφημιζόμενη» φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

            Δυστυχώς, όμως δεν καλύφθηκαν ούτε στο ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο οι οξυμμένες ανάγκες των σχολικών μονάδων της Χίου (Α΄ Χίου), των Οινουσσών και των Ψαρών (Β΄ Χίου).

            Στην Α΄ Χίου τα κενά, που καταγράφηκαν από το ΠΥΣΔΕ, ανήλθαν σε 37 πλήρους και 2 μειωμένου ωραρίου. Δηλώθηκαν τα 34 πλήρους ωραρίου (τα 3 δεν πρόλαβαν να δηλωθούν στην 1η φάση) και τα 2 μειωμένου. Με τη χθεσινή υπουργική απόφαση καλύφθηκαν μόνο τα 12 κενά πλήρους ωραρίου. Το ποσοστό κάλυψης δεν αγγίζει το 35%. Ενδεικτικά, για τα 6 κενά φιλολόγων προσλήφθηκαν 3 αναπληρωτές και για τα 5 κενά βιολόγων 2 αναπληρωτές.

            Στη Β΄ Χίου (Οινούσσες & Ψαρά) τα κενά, που καταγράφηκαν από το ΠΥΣΔΕ, ανήλθαν σε 23 πλήρους ωραρίου. Με τη χθεσινή απόφαση καλύφθηκαν μόνο τα 8. Επίσης το ποσοστό κάλυψης προσεγγίζει το 35%.

            Στην ειδική αγωγή, που αναμέναμε το διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών, ξεκινάει η σχολική χρονιά με πρόσληψη 18 αναπληρωτών, τη στιγμή που οι λελογισμένες ανάγκες σε ΣΜΕΑΕ και ΤΕ ανέρχονται σε 26 κενά.

            Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, κάποιοι πανηγυρίζουν, μοιράζοντας καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, την έγκριση ως ολιγομελών τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού των 15, 17 ή 20 μαθητών, αποσιωπώντας το επίδικο: «χωρίς εκπαιδευτικούς είναι άδειο πουκάμισο η έγκριση οποιουδήποτε τμήματος».

Εμείς δε θα μείνουμε απαθείς σε αυτές τις πολιτικές, που μόνο σκοπό έχουν τη συρρίκνωση και την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Γι’ αυτό κι εμείς θα αγωνιστούμε για τη «λειτουργία» όλων των τμημάτων.

  

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Χημεία, Πληροφορική, Κοινωνιολογία

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

karolain 33xronos syzygos
Γυναικοκτονία-Γλυκά Νερά: Αναμένεται η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού
Η Εισαγγελία Ανηλίκων αποφασίζει αν θα δοθεί η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια...
Γυναικοκτονία-Γλυκά Νερά: Αναμένεται η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού