Νίκη Κεραμέως
Την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να θεσπίσει κατώτατη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, επανέλαβε με δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

Σύμφωνα με την υπουργό Νίκη Κεραμέως τα αποτελέσματα των βάσεων "προκάλεσαν και μία πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση δεδομένου του ότι υπήρχαν φοιτητές που μπήκαν με βαθμό, για παράδειγμα με 0,8/20 σε ανώτατα Ιδρύματα.

Και εμείς βγήκαμε και είπαμε ότι θα πρέπει κατ’ ελάχιστον να θεσπιστεί μια ελάχιστη βάση εισαγωγής. Δεν είναι πανάκεια αυτό, σαφώς, δεν είναι η πανάκεια. Είναι μάλλον το σύμπτωμα και θα έπρεπε κανείς να βρει τα αίτια από πίσω.

Και τα αίτια έχουν σαφώς να κάνουν με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όχι μόνο στο ΕΠΑΛ κύριε Πορτοσάλτε, και στα ΓΕΛ το ¼ μπήκε με βαθμό κάτω από τη βάση.

Απλά το φαινόμενο εμφανίζεται περισσότερο στα ΕΠΑΛ. Αλλά το πρόβλημα είναι το ίδιο και πρέπει αυτό να μας κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο" δήλωσε η υπουργός.

Διαβάστε ακόμα: 

Επαναφορά Συμβουλίων στα ΑΕΙ και αλλαγές στη διαδικασία εκλογής των Πρυτάνεων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Απεργία, ΑΔΕΔΥ, κινητοποίηση
«Παραλύει» η Αθήνα με τριπλή απεργία – Στους δρόμους γιατροί, εφοριακοί και ταξί
Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σήμερα Πέμπτη 19/3, πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις και τι ζητούν οι εργαζόμενοι – Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική
«Παραλύει» η Αθήνα με τριπλή απεργία – Στους δρόμους γιατροί, εφοριακοί και ταξί
Ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας με μηχανή
Πατήσια: Συνελήφθη γνωστός τράπερ – Πέταξε μαχαίρι για να γλιτώσει από καταδίωξη
Άγρια καταδίωξη στα Πατήσια: Συνελήφθη πασίγνωστος τράπερ, πέταξε μαχαίρι 20 εκατοστών για να γλιτώσει από τους αστυνομικούς
Πατήσια: Συνελήφθη γνωστός τράπερ – Πέταξε μαχαίρι για να γλιτώσει από καταδίωξη
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Γιώργος Χριστόπουλος (ΟΙΕΛΕ): «Εκπαιδευτικοί στο κρατητήριο και bullying από γονείς – Δεν αντέχουμε άλλο»
«Κάποτε φοβόμασταν τον ιδιοκτήτη, τώρα τρέμουμε τον γονέα» - Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ αποκαλύπτει την αθέατη τραγωδία στα σχολεία, τους μισθούς πείνας...
Γιώργος Χριστόπουλος (ΟΙΕΛΕ): «Εκπαιδευτικοί στο κρατητήριο και bullying από γονείς – Δεν αντέχουμε άλλο»