Thumbnail
Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ

Βρισκόμαστε 20 μέρες πριν την έναρξη των σχολείων και το υπουργείο παιδείας δείχνει ολιγωρία ως προς την ομαλή εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιά μιας και δεν έχει εκδώσει ακόμα εγκύκλιο για τις προσλήψεις των αναπληρωτών για τη γενική αγωγή αλλά και δεν έχει ξεκαθαρίσει πως θα πορευτεί σε σχέση με τις προσλήψεις στην ειδική αγωγή. Στο πλαίσιο αυτό εκκρεμεί και μια συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με την υπουργό παιδείας, η οποία  δεν έχει αποσαφηνίσει από την πλευρά του υπουργείου πότε κι εάν θα πραγματοποιηθεί, για να έχουμε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα ζητήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

             Τεράστιος αριθμός κενών, από την αδιοριστία εκπαιδευτικών 10 και πλέον ετών, θα υπάρχει την 1 Σεπτεμβρίου στα σχολεία όλης της χώρας και θα βρεθούμε στην «κανονικότητα» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, μια «κανονικότητα» όμως που θα μας γυρίσει χρόνια πίσω με κλειστά ολιγοθέσια στην ύπαιθρο και μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε, επειδή το έργο το έχουμε ζήσει στο παρελθόν και δεν επιθυμούμε να το βιώσουμε ξανά και το 2019, καλούμε άμεσα το υπουργείο παιδείας:

Α) Να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βγει το συντομότερο η εγκύκλιος για τις προσλήψεις αναπληρωτών με διαβεβαίωση ότι αρχές Σεπτεμβρίου όλοι οι αναπληρωτές θα βρίσκονται στα σχολεία της χώρας, κάτι που συνέβαινε σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία 3 χρόνια.

Β) Να προστεθούν οι προϋπηρεσίες του 2019 στους πίνακες (μέσω του OPSYD) που θα αξιοποιηθούν για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Γ) Να έχουν δυνατότητα αίτησης και ένταξης στους φετινούς πίνακες και όσοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν κατά την περσινή χρονιά.

Δ) Να κοινοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της όλης διαδικασίας του διορισμού των 4.500 στην ειδική αγωγή με βασική επιδίωξη τον άμεσο διορισμό των συναδέλφων μας χωρίς καθυστερήσεις.

 

 Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα δώσουμε τη μάχη, εάν χρειαστεί, ώστε τα σχολεία μας να είναι ανοικτά από την πρώτη μέρα με το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού  που απαιτείται, για να μη χαθεί ούτε 1 ώρα μαθήματος για τους μαθητές μας, και την πραγματοποίηση των εξαγγελθέντων μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή. Στην ίδια κατεύθυνση να δραστηριοποιηθεί το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα σε κάθε επίπεδο, διότι οι αλλαγές που πραγματοποιούνται καθημερινά από την κυβέρνηση είναι ραγδαίες, δείχνουν να κινούνται σε άλλη γραμμή από τις επιδιώξεις και τους στόχους του συνδικαλιστικού κινήματος και των συναδέλφων και δε δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός και καμία ολιγωρία. 

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημόσιοι υπάλληλοι
Δημόσιο: Εκτόξευση αναπληρώσεων το 2025 λόγω μαζικών αρνήσεων διορισμού – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΑΣΕΠ
Ρεκόρ αντικαταστάσεων προσλήψεων, ταχύτερη έκδοση αποτελεσμάτων και χιλιάδες νέες προκηρύξεις για το 2026
Δημόσιο: Εκτόξευση αναπληρώσεων το 2025 λόγω μαζικών αρνήσεων διορισμού – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΑΣΕΠ
sef-mageireuei.jpg
Δουλειά στη Σουηδία για σεφ με μισθό έως 2.800€ και παροχή διαμονής – Μεγάλες ευκαιρίες για το καλοκαίρι 2026
Σεζόν 2026 στη Σουηδία με υψηλές αποδοχές, διαμονή και προοπτικές μόνιμης συνεργασίας για επαγγελματίες της γαστρονομίας
Δουλειά στη Σουηδία για σεφ με μισθό έως 2.800€ και παροχή διαμονής – Μεγάλες ευκαιρίες για το καλοκαίρι 2026
τάξη
Βιολάντα: Αναστολή στις σχολικές εκδηλώσεις και ενισχύεται η ψυχολογική στήριξη μαθητών
Σε πένθος η τοπική κοινωνία των Τρικάλων – Αναστέλλονται οι σχολικές εκδηλώσεις και ενισχύεται η ψυχολογική υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών μετά...
Βιολάντα: Αναστολή στις σχολικές εκδηλώσεις και ενισχύεται η ψυχολογική στήριξη μαθητών