Αντιδρούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί για το πανεπιστημιακό άσυλο - Συλλαλητήριο την Τρίτη
«Η κατάργηση του ασύλου βρίσκει μεγάλη απήχηση στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία», σημειώνει από την πλευρά της η Νίκη Κεραμέως

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας αναφορικά με τις εξαγγελίες κυβέρνησης και ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας περί κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.

Σύλλογοι φοιτητών, παρατάξεις, καθώς και πλήθος ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και συνδικαλιστικών παρατάξεων εκπαιδευτικών έχουν εκδώσει ψηφίσματα, καταγγελίες και ανακοινώσεις, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς που προωθεί η κυβέρνηση περί κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.

Παράλληλα, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, την Τρίτη 23 Ιούλη το απόγευμα, στα Προπύλαια, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά, όσο και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε πρόσφατες δηλώσεις της, τόνισαν ότι το άσυλο θα καταργηθεί με το πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε μεταξύ άλλων για το θέμα:

«Η κατάργηση του (πανεπιστημιακού) ασύλου βρίσκει μεγάλη απήχηση στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία (...) Είναι ένα πάρα πολύ ώριμο αίτημα της κοινωνίας».

Επισήμανε, επίσης, ότι «στόχος μας είναι να μην χρειάζεται να χάνουμε χρόνο για να χαρακτηρίσει κάποιος την πράξη. Με το ισχύον σύστημα σήμερα οι αρχές μπορούν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως μόνο αν πρόκειται για κακούργημα ή εγκλήματα κατά της ζωής. Πρέπει, όμως, κάποιος να χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη πράξη (...) εμείς λέμε ότι αν για παράδειγμα ένας φοιτητής πέσει θύμα βιαιοπραγίας στο πανεπιστήμιο να μπορεί ο ίδιος ή κάποιος που είναι μαζί του να ειδοποιεί τις Αρχές ούτως ώστε αυτές να επέμβουν μέσα στον χώρο».

Συντάκτης: Γ.Β

σχετικά άρθρα

Κινητοποίηση για το δικαίωμα στη μητρότητα και την εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών-μονίμων (Εικόνες)
Κινητοποίηση για το δικαίωμα στη μητρότητα και την εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών-μονίμων (Εικόνες)
Κινητοποίηση για το δικαίωμα στη μητρότητα και την εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 5/12,...
Κινητοποίηση για το δικαίωμα στη μητρότητα και την εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών-μονίμων (Εικόνες)