Νέα ενημέρωση για τις αποσπάσεις 2019-20 από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ
Ενημερωτικό του Λεωνίδα Νίκα, προέδρου ΚΥΣΠΕ

Ενημέρωση για τις υπηρεσιακές μεταβολές στην Α/θμια Εκπαίδευση:

Συνεδρίασε χθες το ΚΥΣΠΕ και μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησε τις αμφισβητούμενες αιτήσεις για τις αποσπάσεις 2019-20 από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μας επισκέφθηκε η Υφυπουργός, κα Ζαχαράκη, με την οποία συζητήσαμε τον προγραμματισμό των υπηρεσιακών μεταβολών με στόχο την ομαλή έναρξη των σχολείων το Σεπτέμβρη.

Η ίδια μας ζήτησε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών, διότι όλα έχουν καθυστερήσει λόγω των εκλογών.

Σε συνεργασία με τις Δ/ντριες Προσωπικού θέσαμε ως στόχο την 10η Αυγούστου, ως τελική ημερομηνία ανακοίνωσης των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, στόχος που κατά την εκτίμηση της υπηρεσίας είναι εφικτός.

Από την πλευρά μας τονίσαμε στην κα Υφυπουργό ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε όλες τις μεταβολές, τονίζοντας την ανάγκη να ξεκινήσουν οι αποσπάσεις σε φορείς που προηγούνται των άλλων αποσπάσεων.

Τέθηκε επίσης το θέμα για τις μεταθέσεις του 2013-14 και η έγκαιρη πρόσληψη των αναπληρωτών, στα οποία συμφώνησε και η ίδια.

Δεν υπήρξε χρονοδιάγραμμα για τις αποσπάσεις σε φορείς, ειπώθηκε όμως ότι θα εξετάσουν το θέμα άμεσα.

Η ενημέρωση αυτή κρίθηκε ως αναγκαία, αν και δε συνηθίζεται, καθώς η αγωνία χιλιάδων εκπαιδευτικών κορυφώνεται όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβριος.

σχετικά άρθρα

Καταγγελία γιατρών: Ακύρωσαν χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο του Ρίου
Καταγγελία γιατρών: Ακύρωσαν χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο του Ρίου
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας απαιτεί άμεση λύση στο πρόβλημα και να σταματήσει η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών
Καταγγελία γιατρών: Ακύρωσαν χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο του Ρίου