«Καθηγητές όμηροι του υπουργού Παιδείας»
Του Κοντσιώτη Κωνσταντίνου, αιρετό μέλος στο ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας

Ενώ οι μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή φέτος έγιναν έγκαιρα (Μάρτιος 2019), οι συνάδελφοι θα τοποθετηθούν στις νεες οργανικες τους θεσεις το νωρίτερο τον Αύγουστο. Η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας, η προχειρότητα που αντιμετωπίζει τα θέματα και η “τιμωρητική” διάθεση απέναντι στους εκπαιδευτικούς δεν έχουν προηγούμενο. Με το πρόσχημα ότι δεν έχει νομοθετηθεί το νέο Λύκειο “πάγωσε” τις διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται μετά τις μεταθέσεις (υπεραριθμίες, βελτιώσεις, τοποθετήσεις κτλ).

Στη συνέχεια όταν ψηφίστηκε ο νέος νόμος τον Μάιο εξέταζε το ενδεχόμενο οι τοποθετήσεις να γίνουν με το νέο πρόγραμμα σπουδών της Γ’ Λυκείου. όταν όλη η διαδικασία των μεταθέσεων έγινε με τα στοιχεία του Ιανουαρίου του 2019 είναι δυνατόν οι τοποθετήσεις να γίνουν με διαφορετικά στοιχεία; Πόσο μάλλον που το πρόγραμμα σπουδών της Β’ Λυκείου θα αλλάξει του χρόνου, αφού θα καταργηθούν οι κατευθύνσεις. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Αλλάζουμε το πρόγραμμα σπουδών πρώτα στην Γ’ Λυκείου, και στη συνέχεια στην Β’ και στην Α’ Λυκείου.

Με την προκήρυξη των εκλογών η διαδικασία σταμάτησε εκ του νόμου και θα έπρεπε το Υπουργείο να ζητήσει εξαίρεση όπως έγινε και σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις. Όλα τα παραπάνω έχουν επιπτώσεις στους συναδέλφους οι οποίοι θα αναγκαστούν στην περίοδο των διακοπών τους να τρέχουν στα σχολεία και να περιμένουν τις ανακοινώσεις του ΠΥΣΔΕ για τις ημερομηνίες-προθεσμίες των δηλώσεων τοποθέτησης.

Για τις μισές αλήθειες των αιρετών των Παρεμβάσεων στην ανακοίνωσή τους, θέλω να επισημάνω:

Η θέση μου για την ανάρτηση των πινάκων Α,Β,Γ στην ιστοσελίδα της Δ/νσης ήταν να δοθούν στην ΕΛΜΕ όπως ομόφωνα έγινε και πέρυσι. Άλλοι άλλαξαν θέση και όχι εγώ.

Για το θέμα του λανθασμένου υπολογισμού των μορίων συναδέλφου στους αξιολογικούς πίνακες Δ/ντων Σχολικών Μονάδων κατ’ αρχάς το λάθος οφείλεται σε άλλη Δ/νση και όχι στη δική μας. Στη συνέχεια όλα τα μέλη του Συμβουλίου θέλαμε να διορθώσουμε το λάθος και αυτό το θέμα μας ταλάνισε σε πολλές συνεδριάσεις. Απευθυνθήκαμε σε νομικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για την επίλυση του θέματος αλλά η απάντηση στο αν μπορούμε να το λύσουμε εμείς ήταν αρνητική ή αόριστη χωρίς νομική βάση. Στο τελευταίο Συμβούλιο αποφασίσαμε να ζητήσουμε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Επειδή ζούμε σε μια κοινωνία που το “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” και το “νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη” δεν έχουν θέση, οφείλουμε όλοι μας να εφαρμόζουμε τους νόμους.

Όσο για το οτι δικαιώθηκε η θέση τους σχετικά με τους 6 Δ/ντες πιστεύω ότι είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. όταν ζητούσαν έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου για να συζητηθεί το θέμα πριν την απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα και για έναν χρόνο δηλητηρίαζαν την εκπαιδευτική κοινότητα, έχουν το θράσος να μιλάνε για δικαίωση;

                    

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Επιστολή μαθητή: Σχολεία ανοικτά είπαμε;

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Οι καλλιτεχνικές σχολές (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου) μένουν κλειστές, ενώ τα αντίστοιχα μαθήματα στο σχολείο θα διδάσκονται κανονικά
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση