ΕΛΜΕ Πειραιά: Να στελεχωθούν πλήρως όλα τα εξεταστικά κέντρα όχι άλλες περικοπές σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών
Μεγάλες, αλλά όχι απρόσμενες, καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν κατά την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων των Φυσικώς Αδυνάτων (Φ.Α.) μαθητών στο εξεταστικό κέντρο της Ραλλείου.

Αιτία για τις καθυστερήσεις αυτές αποτέλεσε για άλλη μία φορά η έλλειψη Συντονιστών στο εξεταστικό κέντρο της Ραλλείου, με τη δικαιολογία ότι αυτό αποτελεί τυπικά παράρτημα του εξεταστικού κέντρου που λειτουργεί στο Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου.

Το ζήτημα αυτό, ωστόσο, δεν είναι καινούριο.

Πριν δύο χρόνια, ξανά η ΕΛΜΕ με ανακοίνωση της (125/31-05-2017), είχε επισημάνει το ίδιο ζήτημα, τότε για το εξεταστικό κέντρο που είχε λειτουργήσει στο 7ο ΓΕΛ Πειραιά.

Οι συνέπειες της μη πλήρους στελέχωσης όλων των εξεταστικών κέντρων, λόγω περικοπών και υποχρηματοδότησης, είναι τεράστιες για μαθητές και εκπαιδευτικούς που παίρνουν μέρος στη διαδικασία.

Οι τελευταίοι εξεταζόμενοι και φυσικά οι αντίστοιχοι επιτηρητές και εξεταστές, τελείωναν όχι νωρίτερα από τις 16:00!

Αυτό σημαίνει ότι οι εξεταζόμενοι μαθητές αντιμετώπιζαν τεράστιες και βασανιστικές αναμονές από την ώρα που τελείωναν την προετοιμασία τους (ώρα δυνατής αποχώρησης ήταν στις 10:00, ώρα λήξης στις 12:00) μέχρι την ώρα που καλούνταν για εξέταση από την αντίστοιχη επιτροπή.

Η αναμονή αυτή αποσυντόνιζε εντελώς τα παιδιά, πολλά από τα οποία οδηγούνταν στα όρια της αντοχής τους. Με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες των εξεταζόμενων ΦΑ, των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης οποιουδήποτε κλιματιστικού μέσου, δημιουργήθηκαν καταστάσεις υψηλού άγχους σε πολλούς εξεταζόμενους, ενώ όλοι, τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιτηρητές και οι εξεταστές, βίωσαν μια απάνθρωπη ταλαιπωρία. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια με τα οποία οι ίδιοι οι μαθητές παρουσίασαν την κατάσταση: "γιατί μας παίρνουν πίσω με αυτόν τον τρόπο, αυτό που αναγνωρίζουν ότι είναι δικαίωμά μας;"

Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη, τόσο για μια αντικειμενικά ευαίσθητη ομάδα υποψηφίων, όσο και για τους επιτηρητές και εξεταστές τους, που ξεπερνούσαν τις 8 ώρες φυσικής παρουσίας στο εξεταστικό κέντρο, χωρίς μάλιστα να τούς προσφέρεται ούτε καν ένα μπουκαλάκι νερό!

Ο ορισμός Συντονιστή είναι απαραίτητος για την ομαλή διενέργεια των Εξετάσεων Φ.Α., ενώ είναι απαραίτητη η παρουσία του στο χώρο από την αρχή στους μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση όλων των εξεταστικών κέντρων, ώστε να μην επαναληφθούν τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παγωμένη μπύρα
Μπύρα χωρίς αλκοόλ: Είναι πράγματι τόσο αθώα όσο νομίζουμε;
Mια πρόσφατη μελέτη φέρνει στο προσκήνιο προβληματισμούς που αφορούν τις επιπτώσεις αυτών των ροφημάτων στον μεταβολισμό και την καρδιαγγειακή...
Μπύρα χωρίς αλκοόλ: Είναι πράγματι τόσο αθώα όσο νομίζουμε;
αιμορραγικού πυρετού
Νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας–Κονγκό στη Λάρισα: Γιατρός νοσεί μετά από επαφή με 70χρονο κτηνοτρόφο
Συναγερμός στον ΕΟΔΥ, ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας, και ανησυχία στον αγροτικό κόσμο
Νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας–Κονγκό στη Λάρισα: Γιατρός νοσεί μετά από επαφή με 70χρονο κτηνοτρόφο
plidirio
Το καλοκαιρινό λάθος στο πλυντήριο που φέρνει μούχλα και κακοσμία
Καλοκαίρι, ζέστη και υγρασία: ένας συνδυασμός που μπορεί να αποδειχθεί επιζήμιος για τη σωστή λειτουργία του πλυντηρίου ρούχων.
Το καλοκαιρινό λάθος στο πλυντήριο που φέρνει μούχλα και κακοσμία