ΕΛΜΕ Πειραιά: Να στελεχωθούν πλήρως όλα τα εξεταστικά κέντρα όχι άλλες περικοπές σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών
Μεγάλες, αλλά όχι απρόσμενες, καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν κατά την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων των Φυσικώς Αδυνάτων (Φ.Α.) μαθητών στο εξεταστικό κέντρο της Ραλλείου.

Αιτία για τις καθυστερήσεις αυτές αποτέλεσε για άλλη μία φορά η έλλειψη Συντονιστών στο εξεταστικό κέντρο της Ραλλείου, με τη δικαιολογία ότι αυτό αποτελεί τυπικά παράρτημα του εξεταστικού κέντρου που λειτουργεί στο Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου.

Το ζήτημα αυτό, ωστόσο, δεν είναι καινούριο.

Πριν δύο χρόνια, ξανά η ΕΛΜΕ με ανακοίνωση της (125/31-05-2017), είχε επισημάνει το ίδιο ζήτημα, τότε για το εξεταστικό κέντρο που είχε λειτουργήσει στο 7ο ΓΕΛ Πειραιά.

Οι συνέπειες της μη πλήρους στελέχωσης όλων των εξεταστικών κέντρων, λόγω περικοπών και υποχρηματοδότησης, είναι τεράστιες για μαθητές και εκπαιδευτικούς που παίρνουν μέρος στη διαδικασία.

Οι τελευταίοι εξεταζόμενοι και φυσικά οι αντίστοιχοι επιτηρητές και εξεταστές, τελείωναν όχι νωρίτερα από τις 16:00!

Αυτό σημαίνει ότι οι εξεταζόμενοι μαθητές αντιμετώπιζαν τεράστιες και βασανιστικές αναμονές από την ώρα που τελείωναν την προετοιμασία τους (ώρα δυνατής αποχώρησης ήταν στις 10:00, ώρα λήξης στις 12:00) μέχρι την ώρα που καλούνταν για εξέταση από την αντίστοιχη επιτροπή.

Η αναμονή αυτή αποσυντόνιζε εντελώς τα παιδιά, πολλά από τα οποία οδηγούνταν στα όρια της αντοχής τους. Με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες των εξεταζόμενων ΦΑ, των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης οποιουδήποτε κλιματιστικού μέσου, δημιουργήθηκαν καταστάσεις υψηλού άγχους σε πολλούς εξεταζόμενους, ενώ όλοι, τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιτηρητές και οι εξεταστές, βίωσαν μια απάνθρωπη ταλαιπωρία. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια με τα οποία οι ίδιοι οι μαθητές παρουσίασαν την κατάσταση: "γιατί μας παίρνουν πίσω με αυτόν τον τρόπο, αυτό που αναγνωρίζουν ότι είναι δικαίωμά μας;"

Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη, τόσο για μια αντικειμενικά ευαίσθητη ομάδα υποψηφίων, όσο και για τους επιτηρητές και εξεταστές τους, που ξεπερνούσαν τις 8 ώρες φυσικής παρουσίας στο εξεταστικό κέντρο, χωρίς μάλιστα να τούς προσφέρεται ούτε καν ένα μπουκαλάκι νερό!

Ο ορισμός Συντονιστή είναι απαραίτητος για την ομαλή διενέργεια των Εξετάσεων Φ.Α., ενώ είναι απαραίτητη η παρουσία του στο χώρο από την αρχή στους μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση όλων των εξεταστικών κέντρων, ώστε να μην επαναληφθούν τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα!

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

130 γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
130 γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
Διαμαρτυρία γονέων και κηδεμόνων Δήμου Καλαμαριάς σχετικά με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης
130 γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης