Ανακοίνωση του Μουσικού Μυτιλήνης για την περικοπή των τμημάτων της Α' Γυμνασίου

     Κατόπιν της απόφασης της Περιφερειακής Διευθύντριας  Εκπαίδευσης για την κατάργηση του δεύτερου τμήματος της α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης,  ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ο Σύλλογος καθηγητών, τα Μαθητικά Συμβούλια καθώς και οι γονείς των υποψήφιων μαθητών της α΄ Γυμνασίου  διαμαρτυρόμαστε  για την κατάφωρη αδικία που γίνεται σε βάρος του  σχολείου μας, το οποίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια λειτουργούσε με τη δημιουργία  διπλών τμημάτων στο γυμνάσιο  και με σταθερά αυξητική πορεία (2014-2019, 35%) στο μαθητικό δυναμικό. Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης  δίνει ανάσες πολιτισμού και διέξοδο καλλιτεχνικής δημιουργίας στα παιδιά που το επιλέγουν και τελικά επιλέγονται να φοιτήσουν σ’ αυτό, τα τελευταία 25 χρόνια. 

      Το Μουσικό Σχολείο, αν και είναι από τα πρωτο ιδρυθέντα μουσικά σχολεία στη χώρα μας,  παραμένει συστεγαζόμενο και έρμαιο στις αποφάσεις των εκάστοτε «αρχόντων» που καθορίζουν την τύχη του, προκαλώντας αγωνία για τη συρρίκνωσή του.

Η απογοήτευση από την έλλειψη ευαισθησίας και υποστήριξης έχει μεταβληθεί σε αγανάκτηση και οργή.

Θα  αγωνιστούμε και  θα καταφύγουμε σε κάθε έννομη ενέργεια-δράση που θα μεταστρέψει την απόφαση προς όφελος του σχολείου μας.

ψήφισμα διαμαρτυρίας για την παραπάνω απόφαση. 

best of network

σχετικά άρθρα