Επτά νέα πανεπιστήμια έρχονται στην Ελλάδα – Ποια έλαβαν άδεια για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

Εκπαίδευση 0

Κ. Μητσοτάκης: Να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα των ΑΕΙ, να απαλλαγούν από το βραχνά του υπ. Παιδείας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την Πάτρα

«Πρέπει να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα των δημόσιων Πανεπιστημίων. Να τα απαλλάξουμε από αυτόν τον βραχνά του Υπουργείου Παιδείας που τα περιορίζει. Να δώσουμε περισσότερα κίνητρα στα Πανεπιστήμια να συνεργαστούν με την αγορά. Να τους δώσουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τον ερευνητικό πλούτο που παράγουν προς όφελος των ιδίων των Πανεπιστημίων και των ερευνητών» τόνισε από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Δεν σας λέω πράγματα τα οποία δεν γίνονται αλλού στον κόσμο. Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα. Πολλά από αυτά για τα οποία σας μιλάω σήμερα είναι τα ελάχιστα τα οποία απαιτούνται για να γίνει η Ελλάδα επιτέλους μια κανονική χώρα» προσέθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης στη διεθνή αναγνώριση του Πανεπιστήμιου Πατρών. «Δεν θα κουραστώ να το λέω: Το Πανεπιστήμιο Πάτρας, 3ο σε αριθμό δημοσιεύσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα με σχεδόν 1.600 ερευνητές, αναγνωρίζεται διεθνώς, ειδικά στις θετικές επιστήμες». Παράλληλα υπογράμμισε την συνεισφορά του Ιδρύματος στην εφαρμοσμένη έρευνα που θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανάπτυξη πολλών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση