Thumbnail
Η προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών για τις 7/7 θα επηρεάσει αντικειμενικά το 19ο συνδικαλιστικό συνέδριο της ΟΛΜΕ που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα πριν (29 /6 έως 2/7).

Είναι προφανές ότι το ρευστό και θολό πολιτικό τοπίο, καθώς και οι συνδικαλιστικές συνθήκες που θα δημιουργηθούν, δεν θα βοηθήσουν ώστε να πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο που θα αναδεικνύει τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης , θα ιεραρχεί τους στόχους του συνδικαλιστικού κινήματος και θα οδηγεί στην ψήφιση θέσεων και τον αγωνιστικό προσανατολισμό της ομοσπονδίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, καθώς και τη γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα, η γραμματεία των ΣΥΝΕΚ εκτίμησε ότι χρειάζεται ένα συνέδριο θέσεων , το οποίο θα δημιουργεί προϋποθέσεις εξόδου του συνδικαλιστικού κινήματος από την κρίση. Γι’ αυτό αποφάσισε να προτείνει στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τη συντεταγμένη μετάθεση του συνεδρίου για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την Τρίτη 4/6, ενώ οι παρατάξεις του ΠΑΜΕ και των Παρεμβάσεων συμφώνησαν με την αναβολή του συνεδρίου, οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ αντέδρασαν με  απόλυτο τρόπο, χαρακτηρίζοντας την πρόταση αναβολής ως «αντικαταστατικό πραξικόπημα», καταγγέλλοντας πολιτικές σκοπιμότητες και εκβιάζοντας με παραιτήσεις από το προεδρείο του ΔΣ.

Ακολούθησε νέο ΔΣ την Πέμπτη 6/6, και με βάση τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί οι ΣΥΝΕΚ κατέθεσαν την ακόλουθη πρόταση: «Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εισηγείται  την αναβολή του συνεδρίου για τον Σεπτέμβρη προς τα ΔΣ των ΕΛΜΕ. Οι αποφάσεις των ΔΣ των ΕΛΜΕ να είναι δεσμευτικές για την τελική απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ ως προς την αναβολή». Στη θέση αυτή των ΣΥΝΕΚ δεν συμφώνησε τελικά το ΠΑΜΕ, το οποίο επέμενε να παρθεί η απόφαση για  την αναβολή του συνεδρίου από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, στη συνεδρίαση της  6/6.

Είναι φανερό ότι η θέση της αναβολής του συνεδρίου για τον Σεπτέμβρη, δεν κατέστη δυνατό  να γίνει  με τρόπο ενωτικό και συντεταγμένο, ενώ παράλληλα υπήρχε ορατός ο κίνδυνος να διολισθήσει η ΟΛΜΕ σε μια εσωστρεφή κρίση, με σοβαρές συνέπειες για τα συμφέροντα του κλάδου.

Οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ, σε κάθε περίπτωση, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να πραγματοποιηθεί ένα ουσιαστικό και παραγωγικό συνέδριο, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, ώστε να υπερασπιστεί και να διευρύνει τις κατακτήσεις του κλάδου.

                                             Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

 Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ, Μαρκ Ρούτε
Συμφωνία Τραμπ - ΝΑΤΟ για Γροιλανδία: Τι είναι ο «Χρυσός Θόλος» και πώς ακυρώνονται οι δασμοί
Συμφωνία Ντόναλντ Τραμπ – ΝΑΤΟ στο Νταβός: Η Αρκτική θωρακίζεται με τον "Χρυσό Θόλο" και η Γροιλανδία ανοίγει για εξορύξεις
Συμφωνία Τραμπ - ΝΑΤΟ για Γροιλανδία: Τι είναι ο «Χρυσός Θόλος» και πώς ακυρώνονται οι δασμοί
Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Άνω Γλυφάδα
Λέκκας: Γιατί «βούλιαξε» η Άνω Γλυφάδα – Η ακτινογραφία μιας προδιαγεγραμμένης καταστροφής
Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας αναλύει την τραγωδία στη Γλυφάδα – Τα 140 χιλιοστά βροχής, η «στερεοπαροχή» και τα εγκληματικά λάθη στον σχεδιασμό
Λέκκας: Γιατί «βούλιαξε» η Άνω Γλυφάδα – Η ακτινογραφία μιας προδιαγεγραμμένης καταστροφής
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λινού
«Ρινγκ» η Βουλή: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέβασε τη Λινού από το βήμα (Βίντεο)
Βουλή LIVE: Χάος στην Ολομέλεια για τη διακομματική των αγροτών – Η κόντρα Κωνσταντοπούλου-Βιλιάρδου και η αποχώρηση της Αθηνάς Λινού
«Ρινγκ» η Βουλή: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέβασε τη Λινού από το βήμα (Βίντεο)
καθηγητές τηλεκπαίδευση τάξη
Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο
ΟΛΜΕ: Οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους, όταν η σχολική μονάδα δεν λειτουργεί με φυσική παρουσία, ούτε να...
Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο