Thumbnail
Η προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών για τις 7/7 θα επηρεάσει αντικειμενικά το 19ο συνδικαλιστικό συνέδριο της ΟΛΜΕ που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα πριν (29 /6 έως 2/7).

Είναι προφανές ότι το ρευστό και θολό πολιτικό τοπίο, καθώς και οι συνδικαλιστικές συνθήκες που θα δημιουργηθούν, δεν θα βοηθήσουν ώστε να πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο που θα αναδεικνύει τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης , θα ιεραρχεί τους στόχους του συνδικαλιστικού κινήματος και θα οδηγεί στην ψήφιση θέσεων και τον αγωνιστικό προσανατολισμό της ομοσπονδίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, καθώς και τη γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα, η γραμματεία των ΣΥΝΕΚ εκτίμησε ότι χρειάζεται ένα συνέδριο θέσεων , το οποίο θα δημιουργεί προϋποθέσεις εξόδου του συνδικαλιστικού κινήματος από την κρίση. Γι’ αυτό αποφάσισε να προτείνει στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τη συντεταγμένη μετάθεση του συνεδρίου για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την Τρίτη 4/6, ενώ οι παρατάξεις του ΠΑΜΕ και των Παρεμβάσεων συμφώνησαν με την αναβολή του συνεδρίου, οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ αντέδρασαν με  απόλυτο τρόπο, χαρακτηρίζοντας την πρόταση αναβολής ως «αντικαταστατικό πραξικόπημα», καταγγέλλοντας πολιτικές σκοπιμότητες και εκβιάζοντας με παραιτήσεις από το προεδρείο του ΔΣ.

Ακολούθησε νέο ΔΣ την Πέμπτη 6/6, και με βάση τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί οι ΣΥΝΕΚ κατέθεσαν την ακόλουθη πρόταση: «Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εισηγείται  την αναβολή του συνεδρίου για τον Σεπτέμβρη προς τα ΔΣ των ΕΛΜΕ. Οι αποφάσεις των ΔΣ των ΕΛΜΕ να είναι δεσμευτικές για την τελική απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ ως προς την αναβολή». Στη θέση αυτή των ΣΥΝΕΚ δεν συμφώνησε τελικά το ΠΑΜΕ, το οποίο επέμενε να παρθεί η απόφαση για  την αναβολή του συνεδρίου από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, στη συνεδρίαση της  6/6.

Είναι φανερό ότι η θέση της αναβολής του συνεδρίου για τον Σεπτέμβρη, δεν κατέστη δυνατό  να γίνει  με τρόπο ενωτικό και συντεταγμένο, ενώ παράλληλα υπήρχε ορατός ο κίνδυνος να διολισθήσει η ΟΛΜΕ σε μια εσωστρεφή κρίση, με σοβαρές συνέπειες για τα συμφέροντα του κλάδου.

Οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ, σε κάθε περίπτωση, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να πραγματοποιηθεί ένα ουσιαστικό και παραγωγικό συνέδριο, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, ώστε να υπερασπιστεί και να διευρύνει τις κατακτήσεις του κλάδου.

                                             Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

 Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tiktok
ΗΠΑ: Σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με τρένο - «Δεν θα σταματήσω» έλεγε η οδηγός
Η οδηγός συνελήφθη και απολύθηκε μετά το τροχαίο - Βίντεο στο TikTok δείχνει τις σκηνές πανικού μέσα στο σχολικό λεωφορείο
ΗΠΑ: Σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με τρένο - «Δεν θα σταματήσω» έλεγε η οδηγός
elliniki-glossa-960x500.jpg
Ο «κώδικας» των γλωσσών αποκαλύπτεται: Τι ενώνει 1.700 τρόπους επικοινωνίας
Νέα επιστημονική μελέτη αποδεικνύει ότι οι ανθρώπινες γλώσσες δεν εξελίσσονται τυχαία, αλλά ακολουθούν κοινά γραμματικά μοτίβα και βαθύτερους...
Ο «κώδικας» των γλωσσών αποκαλύπτεται: Τι ενώνει 1.700 τρόπους επικοινωνίας
καιρος
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Βροχές και καταιγίδες έως το Μεγάλο Σάββατο, βελτίωση την Κυριακή του Πάσχα
Βροχές και καταιγίδες προ των πυλών – Το σκηνικό έως την Κυριακή του Πάσχα
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Βροχές και καταιγίδες έως το Μεγάλο Σάββατο, βελτίωση την Κυριακή του Πάσχα