Thumbnail
Του Βασίλη Χριστινάκη Μαθηματικού, Διευθυντή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρόδου

Μετά τις ανακοινώσεις (1ΕΑ , 2ΕΑ) από το ΑΣΕΠ του πλήθους των συμμετεχόντων και των αιτήσεων τους για τις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019 και 2ΕΑ/2019 ενημερωθήκαμε ότι για το ΕΕΠ υποβλήθηκαν 9.916 αιτήσεις και δεδομένου ότι αρκετοί υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν περισσότερες από μία θέσεις της ίδιας Κατηγορίας Εκπαίδευσης, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανήρθε σε 9.989, ενώ για το ΕΒΠ υποβλήθηκαν συνολικά 3.449 αιτήσεις.

Στην ανάλυση που θα δείτε στο παρακάτω πίνακα παρατηρούμε αύξηση των αιτήσεων σε σχέση με τα στοιχεία του 2018-2019 σχεδόν κατά 50%. Την μεγαλύτερη αύξηση την έχουμε στους ΠΕ22 κατά 736,84%, των ΠΕ23 κατά 84,38% και των ΠΕ25 κατά 67,54%.

Σε αντίθεση με τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουμε στοιχεία για τα οργανικά κενά η περίπτωση του ΕΕΠ/ΕΒΠ είναι ξεκάθαρη και μπορείτε να δείτε στον ίδιο πίνακα το σύνολο των οργανικών θέσεων σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ, πόσες είναι καλυμμένες από αυτές και το σημαντικότερο πόσες είναι κενές ανά κλάδο. Το νούμερο αυτό των κενών είναι και το μέγιστο που μπορεί να καλυφθεί με μελλοντικούς διορισμούς.

Τα στοιχεία των παλιών οργανικών σε ΣΜΕΑΕ όπως και πόσες οργανικές είναι καλυμμένες έχουν αντληθεί από τον συνάδελφο αιρετό του ΕΕΠ κ. Βασίλειο Βούγια (εδώ).

Τα στοιχεία των αναπληρωτών 2018-2019 έχουν αντληθεί από τους πίνακες αναπληρωτών των Περιφερειακών Διευθύνσεων εκπαίδευσης. Οι νέες οργανικές σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ από τα αντίστοιχα ΦΕΚ που βγήκαν πρόσφατα.

Τον πίνακα μπορείτε να τον δείτε και να τον κατεβάσετε και από εδώ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αναπληρωτής
Αναπληρωτής καταγγέλλει: Απομακρύνθηκα χωρίς έγγραφη απόφαση, για λόγους που δεν γνωρίζω
Ο αναπληρωτής δηλώνει άγνοια για τους λόγους της απομάκρυνσης του και καταθέτει επίσημη αναφορά προς το υπουργείο Παιδείας
Αναπληρωτής καταγγέλλει: Απομακρύνθηκα χωρίς έγγραφη απόφαση, για λόγους που δεν γνωρίζω
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
Παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προς το υπουργείο Παιδείας για παρατάσεις αποσπάσεων και επιλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά