Σεμινάριο στην Παράλληλη στήριξη μαθητών ΕΑΕ (Εξ αποστάσεως)

Το GoLearn (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2) πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ και αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιεί με προσανατολισμό και εμπειρία στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πραγματοποιεί το εξ αποστάσεως πρακτικό σεμινάριο "Παράλληλη Στήριξη Μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες  - Συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό της Γενικής Τάξης" στις 8 Ιουνίου όπου και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Την εισήγηση θα πραγματοποιήσει ο Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης* –  Εργοθεραπευτής, Εμψύχωτής Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως μέσω Live Streaming

Περιγραφή:

Εδώ και αρκετά χρόνια, η παράλληλη στήριξη αποτελεί ένα ευρύ πεδίο έρευνας και κλινικής πρακτικής για τους επαγγελματίες τόσο της γενικής όσο και της ειδικής αγωγής. Ωστόσο, η συνεργασία των εκπαιδευτικών που εργάζονται στον τομέα της παράλληλης στήριξης με τους εκπαιδευτικούς της γενικής τάξης μέσα στην οποία εντάσσονται δεν είναι και πάντα η επιθυμητή.

Η λανθασμένη οπτική της συνεργασίας των δύο αυτών επαγγελματιών οδηγεί πολλές φορές σε συγκρουσιακές σχέσεις τόσο μεταξύ των εργαζομένων όσο και μεταξύ παιδιού και εκπαιδευτικού. Άμεσο αποτέλεσμα είναι η μαθησιακή ικανότητα του/της μαθητή/μαθήτριας να μειώνεται διαρκώς, σε αντίθεση με αυτό που θα έπρεπε να συμβαίνει πραγματικά. 

Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν:
    Ο ρόλος της παράλληλης στήριξης σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία
    Ο ρόλος της παράλληλης στήριξης στη σχολική πραγματικότητα
    Καθημερινές δυσκολίες συνεργασίας με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς
    Τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισης μίας κακής συνεργασίας
    Η διάγνωση ως πηγή της κακής συνεργασίας και η μετατροπή της σε πηγή διευκόλυνσης της μαθησιακής διαδικασίας.
    Κλινικές περιπτώσεις και τρόποι επίλυσης σε πραγματικό χρόνο

Διάρκεια Σεμιναρίου: 5 ώρες
Ωρα: 10:00-3:00 μμ

Κόστος Συμμετοχής

Αρχικό Κόστος: 45 ευρώ
Έκπτωση (early Bird): 30 ευρώ έως 15 Μαϊου

Όποιος συμμετέχει σε σεμινάρια της GoLearn παίρνει έκπτωση σε

- Εξ αποστάσεως ECDL (4 μόρια)
- 400 ωρών μοριοδοτούμενα σεμινάρια από του Παν.Αιγαίου και Παν. Πελοποννήσου  (Διαπολιτισμική Εκπαίδευση | Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης)

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ GOLEARN ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

 

*Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας και της Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής». Έχει παρακολουθήσει το Studio Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου (2015-2017), ενώ έχει φοιτήσει στο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας και τώρα στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ‘Κριτικής Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών’. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι επόπτης του τμήματος εργοθεραπείας στα διεπιστημονικά κέντρα "Δια...Λόγου Τέχνη" ενώ πλέον συνεργάζεται με το eidikospaidagogos.gr και το Aegean College στο Τμήμα Εργοθεραπείας. Με τη συνεργάτη του Κάτια Μακρυκώστα έχουν δημιουργήσει το πιστοποιημένο πρόγραμμα «Θεατρικό Παιχνίδι και Ειδική Αγωγή», ενώ θεατρικά του κείμενα έχουν ανέβει σε διάφορες Αθηναϊκές σκηνές. Είναι συγγραφέας των βιβλίων ‘Δεν με Ξέρεις’ και ‘Θεριά’ στην κοινή έκδοση Delete με την Βάνα Πεφάνη.

σχετικά άρθρα