Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αιρετοί ΠΥΣΕΕΠ Κ. Μακεδονίας

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,

Με την ανακοίνωση αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής.

Ως αιρετά μέλη του ΠΥΣΕΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας ουδέποτε κληθήκαμε να συνεδριάσουμε για να χαρακτηρίσουμε ως υπεράριθμους ή ως άνευ αντικειμένου συναδέλφους μας που κατέχουν οργανική θέση στην περιφέρειά μας και άρα να διαχειριστούμε θέματα που προβλέπει το άρθρο 23, παράγραφος 6 του Ν. 3699/2008. Σε αντίθεση και προς έκπληξή μας, παρατηρήσαμε μεταφορά τεσσάρων οργανικών θέσεων στην Κεντρική Μακεδονία οι οποίες περιγράφονται στο ΦΕΚ 1296 της 12/4/2019 που εξεδόθη και στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά ο ΣΕΠΕΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με ανακοινώσεις τους. Τρείς εξ αυτών,μεταφέρονται από μη ενεργές σχολικές μονάδες σε ενεργές σχολικές μονάδες και μία εξ αυτών από ενεργή σχολική μονάδα σε άλλη ενεργή σχολική μονάδα.

Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις θέσεις που μεταφέρονται καλούνται τώρα μετά την μεταφορά της οργανικής τους θέσης να δηλωθούν υπεράριθμοι προκειμένου να υλοποιηθεί η μεταφορά της οργανικής τους θέσης όπως ορίζει το ΦΕΚ Υπουργική απόφαση χωρίς κάποιο υπηρεσιακό μας συμβούλιο να τους έχει,πριν τη μεταφορά της οργανικής τους θέσης χαρακτηρίσει έτσι. Εύλογα αναρωτιέται κανείς κάτω από ποιες συνθήκες κρίθηκαν υπεράριθμοι και πως είναι δυνατόν το ΦΕΚ να προηγείται της διαδικασίας της υπεραριθμίας.

Εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για τη μη εμπλοκή μας ως ΠΥΣΕΕΠ σε θέματα εισήγησης και χαρακτηρισμού μονίμων συναδέλφων της περιφέρειάς μας ως υπεράριθμους και ταυτιζόμαστε απόλυτα με την άποψη του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την επιστροφή των οργανικών θέσεων στις σχολικές μονάδες που ανήκουν.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι σε καμία νομοθεσία δεν αναφέρεται αριθμητική αναλογία λογοθεραπευτών σε ΕΕΕΕΚ και πως τα θέματα υπεραριθμίας   βάσει του άρθρου 23, παράγραφος 6 του Νόμου 3699/2008 στους κλάδους μας προκύπτουν ανάλογα με τις περιπτώσεις των μαθητών ( ποιοτικά κριτήρια) και όχι με τον αριθμό των μαθητών, όπως ρητά αναγράφεται.

Οι αιρετοί του ΠΥΣΕΕΠ Κ. Μακεδονίας

Αδαμίδου Χριστίνα, Καραμανάκη Μαργαρίτα

Η εκπρόσωπος του Ε.Β.Π Αρβανίτη Τριανταφυλλιά

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πελο
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Επιτυχημένη διαπανεπιστημιακή δράση για τη διαβουλευτική δημοκρατία στην Αθήνα
Φοιτητικό debate στο Europa Experience: Η βιώσιμη ανάπτυξη, η δημοκρατία και το ακαδημαϊκό ραντεβού του 2027
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Επιτυχημένη διαπανεπιστημιακή δράση για τη διαβουλευτική δημοκρατία στην Αθήνα
εκλογ
Λήμνος: Εκλογικό θρίλερ με καθυστέρηση 60 ωρών: Αντιπαράθεση για το καταστατικό και τις κάλπες των δασκάλων στη Λήμνο
ΣΕΠΕ Λήμνου: Σκληρή απάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου στις καταγγελίες για τις εκλογές
Λήμνος: Εκλογικό θρίλερ με καθυστέρηση 60 ωρών: Αντιπαράθεση για το καταστατικό και τις κάλπες των δασκάλων στη Λήμνο
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης: Μήνυμα πολιτικής αλλαγής με σκληρή κριτική στο «σύστημα Μητσοτάκη»
Το ιδεολογικό κείμενο Ανδρουλάκη για την ακρίβεια, το κράτος δικαίου και τις ανισότητες
Νίκος Ανδρουλάκης: Μήνυμα πολιτικής αλλαγής με σκληρή κριτική στο «σύστημα Μητσοτάκη»
Ευρωπαϊκή Ένωση
782 θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο - Μισθός έως 8.651 ευρώ
Ευρωπαϊκό προσκλητήριο για 782 στελέχη πληροφορικής και δεδομένων - Ανοιχτές οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις με αποδοχές που αγγίζουν τα 8.650 ευρώ
782 θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο - Μισθός έως 8.651 ευρώ