ΣΥΝΕΚ Λάρισας: Απόσυρση της ρουσφετολογικής διάταξης για ΠΔΕ, ΔΔΕ
Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Ως παράταξη είχαμε καταδικάσει τη δυνατότητα που έδινε ο νόμος στους απερχόμενους Περιφερειακούς Διευθυντές να γίνονται αυτομάτως σχολικοί σύμβουλοι. Ταχθήκαμε δημόσια θετικά όταν ο νόμος αυτός καταργήθηκε.

Η νέα ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και δίνει τη δυνατότητα να αποσπώνται  στο ΚΕΕ τέως ΠΔΕ και ΔΔΕ, με επιμίσθιο και πενταετή θητεία με δυνατότητα ανανέωσης της, υποτάσσεται σε νεοφιλελεύθερες αγκυλώσεις και στερεότυπα που διακρίνουν τους πολίτες σε άριστους και κατώτερους.

Πρόκειται για φωτογραφική διάταξη προς όφελος λίγων και συγκεκριμένων και δεν πείθει ότι αφορά το σύνολο της κοινωνίας και τις ανάγκες της.  Οι θέσεις δεν προκηρύσσονται με διαφανή κριτήρια, ώστε ισότιμα να μπορούν να τις διεκδικήσουν όλοι. Αντίθετα  προκρίνονται  συγκεκριμένοι χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο.  

Η δουλειά στην τάξη είναι καταξίωση και όχι ντροπή ή τιμωρία. Είναι ο φυσικός χώρος όλων όσοι διορίζονται ως εκπαιδευτικοί. Δεν πιστεύουμε στη νοοτροπία «μια φορά στέλεχος, για πάντα στέλεχος».

Κέντρο και στόχος της παιδείας είναι ο μαθητής. Το πέρασμα και η εμπειρία από θέσεις ευθύνης έχουν τη σημασία τους μόνο αν επιστρέφουν στο μαθητή ως αναβάθμιση αυτής της προσφοράς και μόνο έτσι  νοείται από τους λειτουργούς της Μέσης Εκπαίδευσης.

Απαιτούμε την απόσυρση αυτής της ντροπιαστικής ρουσφετολογικής διάταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Μόρια αναπληρωτών: Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως ECDL - Πιστοποίηση γνώσεων χειρισμού Η/Υ

Νέα τμήματα στο 400 ωρών εξ αποστάσεως σεμινάριο "Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης"

best of network

σχετικά άρθρα

Η SpaceX έθεσε σε τροχιά τους πρώτους 60 δορυφόρους για το παγκόσμιο δίκτυο Internet!
Η SpaceX έθεσε σε τροχιά τους πρώτους 60 δορυφόρους για το παγκόσμιο δίκτυο Internet!
Η Space X ξεκίνησε -εκτοξεύοντας τους πρώτους 60 μικρούς δορυφόρους χαμηλής τροχιάς- να «στήνει» στο διάστημα ένα τεράστιο δίκτυο δορυφόρων, το...
Η SpaceX έθεσε σε τροχιά τους πρώτους 60 δορυφόρους για το παγκόσμιο δίκτυο Internet!