Thumbnail
Η Τροπολογία ψηφίζεται σήμερα στο νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών

Η Τροπολογία με τα θέματα Επιλογής για διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση(Ε.Α.Ε.), η οποία ψηφίζεται σήμερα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών περιέχει:

  • Tην εξουσιοδότηση στον Υπουργό Παιδείας να καθορίσει με Απόφασή του τα ακαδημαϊκά προσόντα τα οποία θα μοριοδοτούνται για την επιλογή εκπαιδευτικών των κατηγοριών Τ.Ε. και Δ.Ε. της Ε.Α.Ε., καθώς και τη μοριοδότηση των κριτηρίων αυτών. Τα προσόντα που πιστοποιούν εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία(π.χ. 50 μήνες προϋπηρεσία), μοριοδοτούνται κανονικά, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου.
  • Tην μοριοδοτηση προσόντων τα οποια σχετίζονται με την Ε.Α.Ε. ανεξαρτήτως του αν αποτελούν τυπικό προσόν διορισμού ή κριτήριο ένταξης στον Επικουρικό Πίνακα των εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε.
  • Tην εξαίρεση του κλάδου ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών από την ενιαία κατάταξη των αποφοίτων πανεπιστημίου που δεν διαθέτουν παιδαγωγική και διδακτική εμπειρία με τους απόφοιτους Τ.Ε.Ι. που διαθέτουν την επάρκεια αυτή, καθώς για τον κλάδο αυτό του Ε.Ε.Π. η Παιδαγωγική Επάρκεια αποτελούσε και προ του 4589/2019 τυπικό προσόν διορισμού, τόσο για τους αποφοίτους Πανεπιστημίων όσο και για τους αποφοίτους Τ.Ε.Ι.(παρ.6, άρθρο2, ν. 3194/2003).
  • Για τους κλάδους ΠΕ22 Επαγγελματικών Συμβούλων και ΠΕ23 Ψυχολόγων, για τους οποίους το τυπικό προσόν ένταξης στον κλάδο είναι αμιγώς πτυχίο Πανεπιστημίου και επιπρόσθετα για τους τελευταίους υφίσταται ήδη πρόταξη εντός του κλάδου με την εξειδίκευση στη σχολική Ψυχολογία, λαμβάνεται μέριμνα ώστε να μην αιφνιδιαστούν από την άμεση έναρξη ισχύος του δευτέρου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 54, του ν.4589/2019.

Δείτε αναλυτικά τη τροπολογία στο σύνδεσμο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
Δικαστική απόφαση-σταθμός: Υποχρεωτική η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση
Το Διοικητικό Εφετείο δικαιώνει τους εκπαιδευτικούς 2020–2021
Δικαστική απόφαση-σταθμός: Υποχρεωτική η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση
moro - vrefos.jpg
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
Κατά την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης του παιδιού, το ιατρικό προσωπικό εντόπισε ιδιαίτερα ανησυχητικά σημάδια
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο