Υπενθυμίζεται η βασική καινοτομία του νέου συστήματος πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η δημιουργία Τμημάτων Ελεύθερης Πρόσβασης, στα οποία οι υποψήφιοι εισάγονται μόνο με το απολυτήριο του Λυκείου.
Ωστόσο, για τα τμήματα στα οποία απαιτείται η εξέταση Ειδικού Μαθήματος (π.χ ξενόγλωσσα, ΤΕΦΑΑ, καλλιτεχνικά κ.α) η εξέταση του ειδικού μαθήματος θα γίνεται μόνο μέσω πανελλαδικών, ανεξάρτητα αν το τμήμα προτίμησης συγκαταλέγεται στα τμήματα ελεύθερης πρόσβασης (ΤΕΠ) ή στα τμήματα πρόσβασης με πανελλαδικής εξετάσεις (ΤΠΠΕ)
Συγκεκριμένα, αν το εν λόγω τμήμα εμπίπτει στα ΤΠΠΕ, οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές τόσο στα 4 μαθήματα (3 της Ομάδας Προσανατολισμού + Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία) όσο και στο Ειδικό Μάθημα.
Διαφορετικά, αν το τμήμα εμπίπτει στα ΤΠΕ, οι μαθητές θα εξεταστούν Πανελλαδικώς μόνο στο Ειδικό Μάθημα και η εισαγωγή τους θα κριθεί από τον βαθμό απολυτηρίου. Ωστόσο, οφείλουν να πετύχουν και στις Πανελλαδικές και στο απολυτήριο (καθορίζονται από τις ενδοσχολικές και τα 2 τετράμηνα) το κατώτατο όριο του 9,5.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε
Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών
Alfavita Newsroom