Στα 7,43 ευρώ το κατώτατο ωρομίσθιο στα φροντιστήρια - Να εφαρμοστεί ο νόμος
Δελτίο τύπου της ΟΙΕΛΕ

Σχολιάζοντας και την σχετική απόφαση του υπ.Εργασίας, η ΟΙΕΛΕ τονίζει ότι ο νόμος ορίζει τα 7,43 ευρώ ως κατώτατο ωρομίσθιο στα φροντιστήρια/κέντρα ξένων γλωσσών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΤΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ, ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑ 11%, ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΚΑΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ Ή ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ

Απόφαση-καταπέλτης (συνημμένη) για όσους επιδιώκουν να βυθίσουν τις αμοιβές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε Φροντιστήρια Δ.Ε. και Κέντρα Ξένων Γλωσσών σε τριτοκοσμικά επίπεδα εξέδωσε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας κατ΄ εντολήν του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Α. Νεφελούδη. 

Σύμφωνα με την απόφαση, νόμος (ο Ν. 4415/2016) ορίζει επακριβώς την ελάχιστη αμοιβή των συναδέλφων που εργάζονται στους χώρους αυτούς με βάση, όχι το 40ωρο της ΕΓΣΣΕ, αλλά τις 21 ώρες που αποτελούν το μέσο όρο απασχόλησης των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επομένως, το κατώτατο ωρομίσθιο, μετά και τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, προκύπτει ως ακολούθως, έχοντας αυξηθεί περίπου κατά 11%:

6/21/25x650=7,43 ευρώ

Άρα, οποιαδήποτε απόπειρα να «σπάσει» αυτό το όριο, είναι παράνομη. Τούτο αποτελεί εμμέσως πλην σαφώς απάντηση στην προκλητική και αντικοινωνική προσφυγή της ΟΕΦΕ(της Ομοσπονδίας των φροντιστηριαρχών) στο ΣτΕ, με την οποία ζητείται το ωρομίσθιο να πέσει περίπου κατά 50%! Δικαιώνει, δε, πλήρως την ΟΙΕΛΕ που ζήτησε με εξώδικό της από την εργοδοτική οργάνωση να προσέλθει εκ νέου σε συλλογική διαπραγμάτευση, αποδεχόμενη το κατώτατο όριο ωρομισθίου που ορίζει ο νόμος. (Στο εξώδικό μας αυτό δεν έχουμε λάβει ακόμη απάντηση).

Υπενθυμίζουμε ότι στις 19 Μαρτίου, ημέρα συζήτησης της προσφυγής της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ, θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Καλούμε σε συστράτευση όλους τους συναδέλφους για να μπει φραγμός στα όνειρα όσων προσδοκούν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς στους χειρότερα αμειβόμενους εκπαιδευτικούς σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                    
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                        ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για κωδικούς ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ: Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για κωδικούς ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ: Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ
Επιστολή με θέμα τη διευκρίνηση και τη διευθέτηση των κωδικών ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο Εργάνη απέστειλε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο ΥΠΑΙΘ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για κωδικούς ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ: Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ
Οι ταινίες της βδομάδας: Μελωδικές ανησυχίες, Όρσον Γουέλς και Τσαρλς Λότον
Οι ταινίες της βδομάδας: Μελωδικές ανησυχίες, Όρσον Γουέλς και Τσαρλς Λότον
Με πέντε νέες ταινίες και τρεις φημισμένες επανεκδόσεις, συνεχίζονται οι καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές για τις επόμενες ημέρες.
Οι ταινίες της βδομάδας: Μελωδικές ανησυχίες, Όρσον Γουέλς και Τσαρλς Λότον