Thumbnail
Στοιχεία του ΟΟΣΑ (OECD)

Με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί συγκαταλέγονται ανάμεσα στους 10 πιο κακοπληρωμένους παγκοσμίως, όσον αφορά τις ετήσιες αποδοχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο Έλληνας εκπαιδευτικός μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να δει απολαβές περί τα 22.000 ευρώ ετησίως και τα 28.000 ευρώ για ανώτερα στελέχη της εκπαίδευσης. Ακόμη χαμηλότερα, στη Σλοβακία οι ετήσιες απολαβές στην καλύτερη περίπτωση αγγίζουν τα 22.000 ευρώ.

Αντιθέτως, αξίζει να σημειωθεί πως στην "κορυφή" βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί του Λουξεμβούργου που κερδίζουν ετησίως 110.000 ευρώ και βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Τέλος, στις ΗΠΑ όπου το τελευταίο διάστημα οι καθηγητές κινητοποιούνται διεκδικώντας αυξήσεις, οι ετήσιες αποδοχές κυμαίνονται στα 59.000 ευρώ.

Ο πίνακας με τα στοιχεία, όπως τα κατέγραψε το businessinsider:

Πίνακες με μισθολογικά

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα