Νέα ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το 9ου ΕΠΑΛ Αθηνών
Τι αναφέρουν στην ερώτησή τους

Νέα ερώτηση "για την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με την ύπαρξη και την προοπτική του 9ου ΕΠΑΛ Αθηνών" κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Σε συνέχεια της Ερώτησης με αριθμό 1958/27-9-2018, επανερχόμαστε για την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με την ύπαρξη και την προοπτική του 9ου ΕΠΑΛ Αθηνών.

Η μετακίνηση του σχολείου από τα Σεπόλια (όπου στεγαζόταν σε κοντέινερς) στην Ακαδημία Πλάτωνος και η συστέγασή του με το 3ο ΕΠΑΛ, δήθεν προσωρινή, έγινε χωρίς να υπάρξουν ούτε οι ελάχιστες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα η διασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών της περιοχής των Σεπολίων. Κυρίως, ενώ η μετακίνηση αυτή δικαιολογήθηκε με το σκεπτικό να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για την οικοδόμηση από την ΚΤΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές – πρώην ΟΣΚ) στο χώρο του πρώην ΒΟΤΡΥΣ, κανένα βήμα δεν έγινε σε αυτή την κατεύθυνση.

Το χώρο - «φιλέτο» του ΒΟΤΡΥΣ τον εποφθαλμιούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που έχουν κάθε λόγο να «ξεμπερδεύουν» με την ύπαρξη του 9ου ΕΠΑΛ. Το Υπουργείο Παιδείας, με μια σειρά από καταλυτικές αποφάσεις, οδηγεί στον «ενταφιασμό» του σχολείου. Η μεταφορά του τομέα υγείας και πρόνοιας στο 3ο ΕΠΑΛ και η κατάργηση της Α΄ τάξης συνέτειναν στην αποδυνάμωση του σχολείου και στη μείωση του μαθητικού δυναμικού. Έτσι, η κυβέρνηση προετοιμάζει να έρθει σαν «ώριμο φρούτο» η πλήρης κατάργηση – συγχώνευση του σχολείου. Και αυτά συμβαίνουν την ώρα που η λαϊκή περιοχή των Σεπολίων έχει ανάγκη το ΕΠΑΛ για να ξαναζωντανέψει.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι προτίθενται να κάνουν ώστε:

Να υλοποιηθεί ΑΜΕΣΑ η μεταφορά του σχολείου στο φυσικό του χώρο, στα Σεπόλια, προσωρινά σε συγκρότημα που θα επιλεγεί με επιστημονικά - παιδαγωγικά κριτήρια από το «φάκελο» των δημοτικών ή δημόσιων κτιρίων που υπάρχουν στην περιοχή. Η νέα σχολική χρονιά πρέπει να βρει το σχολείο εκεί.
Να επαναλειτουργήσει ο τομέας υγείας πρόνοιας και να επανιδρυθεί η Α΄ τάξη του σχολείου.
Να προχωρήσει η δημιουργία του νέου σχολείου στο χώρο του πρώην ΒΟΤΡΥΣ.
Να δοθεί κάθε διευκόλυνση στις μετακινήσεις των μαθητών που απαιτούνται ή θα απαιτηθούν.

Οι βουλευτές

Λιάνα Κανέλλη
Χρήστος Κατσώτης
Θανάσης Παφίλης

best of network

σχετικά άρθρα