Σύστημα Διορισμών: Πέρασε από την Επιτροπή και ψηφίζεται την Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο
Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και κατ' άρθρον το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο περιέχεται και η επίμαχη διάταξη για το σύστημα διορισμών («Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις»).

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα και με ανακοίνωση του υπουργείου, θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την Δευτέρα (14/1).

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις

Στο μεταξύ, σε αναβρασμό βρίσκεται ο κόσμος της εκπαίδευσης, καθώς ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα (11/1) η πορεία ενάντια στο σύστημα διορισμών, ενώ σημειώθηκε και τραυματισμός μιας εκπαιδευτικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Την ώρα την ψηφοφορίας οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν, καθώς προκηρύχθηκε από ΔΟΕ, ΟΛΜΕ νέα κινητοποίηση και απεργία για την Δευτέρα, 14/1.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, κατ’ άρθρον στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο εισάγεται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση. 
 

best of network

σχετικά άρθρα