Σύστημα Διορισμών: Υψηλότερη μοριοδότηση της εκπαιδευτικής εμπειρίας ζητά η ΟΙΕΛΕ
"Σημαντική και η αναγνώριση ακαδημαϊκών προσόντων", όμως υπάρχει επιφύλαξη για την πιστοποίηση συγκεκριμένων, όπως σε πληροφορική και ξένες γλώσσες - Προσλήψεις στα ιδιωτικά σχολεία μέσω ΑΣΕΠ

Έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για το σύστημα διορισμών πραγματοποίησε σήμερα η ΟΙΕΛΕ.

Όπως τονίζεται στην ενημέρωση που έλαβε το alfavita.gr, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε "ιδιαίτερα θετικό κλίμα", ενώ η ΟΙΕΛΕ υπογράμμισε τη θέση ότι η επιλογή των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, θα πρέπει να γίνεται "με τους ίδιους όρους επιλογής που ισχύουν και για τη δημόσια εκπαίδευση, μέσω δηλαδή της διαδικασίας ΑΣΕΠ."

Όπως τονίζεται ο Κώστας Γαβρόγλου "επιφυλάχθηκε να μελετήσει τις παραμέτρους του ζητήματος και να απαντήσει στο επόμενο διάστημα".

Όσον αφορά το σύστημα διορισμών, η ΟΙΕΛΕ ζήτησε υψηλότερη μοριοδότηση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, ενώ σημειώθηκε ότι είναι σημαντική και η αναγνώριση ακαδημαϊκών προσόντων. Όμως η Ομοσπονδία εξέφρασε την επιφύλαξή της για την πιστοποίηση συγκεκριμένων προσόντων.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΟΙΕΛΕ:

"Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα διεξήχθη σήμερα έκτακτη συνάντηση, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας, αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Η συνάντηση είχε ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση. 

Αρχικά οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την επιλογή των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, με τους ίδιους όρους επιλογής που ισχύουν και για τη δημόσια εκπαίδευση, μέσω δηλαδή της διαδικασίας ΑΣΕΠ.

Η θέση αυτή αποτελεί διαχρονικό αίτημα της Ομοσπονδίας που έχει επικυρωθεί πολλάκις από τα Συνέδριά της, ενώ είχε γίνει το 2010 αποδεκτή και από τους εκπροσώπους των σχολαρχών, οι οποίοι είχαν συμφωνήσει σε επιλογή εκπαιδευτικών για τα ιδιωτικά σχολεία σε ποσοστό 75% από τον Πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Ο Υπουργός Παιδείας επιφυλάχθηκε να μελετήσει τις παραμέτρους του ζητήματος και να απαντήσει στο επόμενο διάστημα.

Στη συνέχεια, αναπτύχθηκαν οι βασικές θέσεις της ΟΙΕΛΕ σχετικά με το νέο σύστημα διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση.

Αφού διευκρινίστηκαν ορισμένα ζητήματα που έθετε το σχέδιο νόμου, κατατέθηκε το επιχείρημα της αναγκαιότητας για υψηλότερη μοριοδότηση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκε ότι είναι σημαντική, κυρίως για τους νέους εκπαιδευτικούς, η αναγνώριση ακαδημαϊκών προσόντων.

Ωστόσο, εκφράστηκε η επιφύλαξή μας για την πιστοποίηση συγκεκριμένων προσόντων (πληροφορικής, ξένων γλωσσών) που συχνά γίνεται με αδιαφανείς διαδικασίες."

best of network

σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων ΕΟΠΠΕΠ: Στάσεις εργασίας ενάντια στη διετή κακοδιοίκηση του Οργανισμού
Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων ΕΟΠΠΕΠ: Στάσεις εργασίας ενάντια στη διετή κακοδιοίκηση του Οργανισμού
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ
Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων ΕΟΠΠΕΠ: Στάσεις εργασίας ενάντια στη διετή κακοδιοίκηση του Οργανισμού