Σύστημα Διορισμών: Υψηλότερη μοριοδότηση της εκπαιδευτικής εμπειρίας ζητά η ΟΙΕΛΕ
"Σημαντική και η αναγνώριση ακαδημαϊκών προσόντων", όμως υπάρχει επιφύλαξη για την πιστοποίηση συγκεκριμένων, όπως σε πληροφορική και ξένες γλώσσες - Προσλήψεις στα ιδιωτικά σχολεία μέσω ΑΣΕΠ

Έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για το σύστημα διορισμών πραγματοποίησε σήμερα η ΟΙΕΛΕ.

Όπως τονίζεται στην ενημέρωση που έλαβε το alfavita.gr, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε "ιδιαίτερα θετικό κλίμα", ενώ η ΟΙΕΛΕ υπογράμμισε τη θέση ότι η επιλογή των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, θα πρέπει να γίνεται "με τους ίδιους όρους επιλογής που ισχύουν και για τη δημόσια εκπαίδευση, μέσω δηλαδή της διαδικασίας ΑΣΕΠ."

Όπως τονίζεται ο Κώστας Γαβρόγλου "επιφυλάχθηκε να μελετήσει τις παραμέτρους του ζητήματος και να απαντήσει στο επόμενο διάστημα".

Όσον αφορά το σύστημα διορισμών, η ΟΙΕΛΕ ζήτησε υψηλότερη μοριοδότηση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, ενώ σημειώθηκε ότι είναι σημαντική και η αναγνώριση ακαδημαϊκών προσόντων. Όμως η Ομοσπονδία εξέφρασε την επιφύλαξή της για την πιστοποίηση συγκεκριμένων προσόντων.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΟΙΕΛΕ:

"Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα διεξήχθη σήμερα έκτακτη συνάντηση, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας, αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Η συνάντηση είχε ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση. 

Αρχικά οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την επιλογή των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, με τους ίδιους όρους επιλογής που ισχύουν και για τη δημόσια εκπαίδευση, μέσω δηλαδή της διαδικασίας ΑΣΕΠ.

Η θέση αυτή αποτελεί διαχρονικό αίτημα της Ομοσπονδίας που έχει επικυρωθεί πολλάκις από τα Συνέδριά της, ενώ είχε γίνει το 2010 αποδεκτή και από τους εκπροσώπους των σχολαρχών, οι οποίοι είχαν συμφωνήσει σε επιλογή εκπαιδευτικών για τα ιδιωτικά σχολεία σε ποσοστό 75% από τον Πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Ο Υπουργός Παιδείας επιφυλάχθηκε να μελετήσει τις παραμέτρους του ζητήματος και να απαντήσει στο επόμενο διάστημα.

Στη συνέχεια, αναπτύχθηκαν οι βασικές θέσεις της ΟΙΕΛΕ σχετικά με το νέο σύστημα διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση.

Αφού διευκρινίστηκαν ορισμένα ζητήματα που έθετε το σχέδιο νόμου, κατατέθηκε το επιχείρημα της αναγκαιότητας για υψηλότερη μοριοδότηση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκε ότι είναι σημαντική, κυρίως για τους νέους εκπαιδευτικούς, η αναγνώριση ακαδημαϊκών προσόντων.

Ωστόσο, εκφράστηκε η επιφύλαξή μας για την πιστοποίηση συγκεκριμένων προσόντων (πληροφορικής, ξένων γλωσσών) που συχνά γίνεται με αδιαφανείς διαδικασίες."

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: Το νέο Μηχανογραφικό και τα νέα Τμήματα για τους υποψήφιους

Έκτακτα μέτρα από αύριο Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Υπ. Παιδείας: O Tσίπρας προσεγγίζει την παιδεία με λαϊκισμό και ανευθυνότητα
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα για θέματα παιδείας
Υπ. Παιδείας: O Tσίπρας προσεγγίζει την παιδεία με λαϊκισμό και ανευθυνότητα
tsipras
Τσίπρας: Καμία κυβέρνηση δεν άλλαξε το εκπαιδευτικό σύστημα την ίδια χρονιά που το ψήφισε
«Δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση που άλλαξε το εκπαιδευτικό σύστημα την ίδια χρονιά που το ψήφισε και μάλιστα μέσα σε πανδημία» , τόνισε ο Α. Τσίπρας
Τσίπρας: Καμία κυβέρνηση δεν άλλαξε το εκπαιδευτικό σύστημα την ίδια χρονιά που το ψήφισε