Thumbnail
«Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων»

Διαμαρτυρία για το νέο σύστημα διορισμών πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γονέων-Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία.

Στο σχετικό κείμενο που έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr σημειώνεται ότι η οποία μοριοδότηση παρέχεται "δεν οδηγεί στο στόχο της, δηλαδή την εργασία".

Όπως επισημαίνει ακόμη ο Σύλλογος, ορισμένοι εκ των εκπαιδευτικών αυτής της κατηγορίας εργάστηκαν για τρία χρόνια, έπειτα από νομοθετική ρύθμιση της παρούσας κυβέρνησης. Όμως δεν αξιοποιούνται, "καθώς τα 20 μόρια είναι το 1/12 της συνολικής μοριοδότησης και μόρια που δε θα οδηγήσουν σε εργασία".

Αναλυτικά, η διαμαρτυρία των Εκπαιδευτικών:

"Οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με Αναπηρία είμαστε 335. Από αυτούς μόλις τα 2/3 έχουν εκπαιδευτική εμπειρία, καθώς επί σειρά ετών δεν τους είχε δοθεί η δέουσα προσοχή ώστε να εισέλθουν στην εκπαίδευση.

Το 2016 με την παρούσα κυβέρνηση έγινε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δόθηκε η δυνατότητα σε κάποιους να εργαστούν για 3 χρόνια. 

Αυτή τη στιγμή αυτό το εκπαιδευτικό δυναμικό το αφήνετε ανεκμετάλλευτο καθώς τα 20 μόρια είναι το 1/12 της συνολικής μοριοδότησης και μόρια που δε θα οδηγήσουν σε εργασία, για αυτό το ακριβό «σπορ» που λέγεται αναπηρία.

Αυτό το εκπαιδευτικό δυναμικό που είναι: 

• ευαισθητοποιημένο σε θέματα αναπηρίας 
• εκπαιδευμένο στην παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης και συγκεκριμένα παράλληλης στήριξης και κατ’ οίκον διδασκαλίας, 24 ώρες το 24ωρο εφ’ όρου ζωής.
• εκπαιδευμένο να εφαρμόζει θεραπευτικά προγράμματα (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, φυσιοθεραπείες) καθημερινά 
• εκπαιδευμένο να εφαρμόζει πρακτικές που εφαρμόζονται και σε άλλες αναπηρίες εκτός από αυτή του παιδιού τους (κοινωνικό συμβόλαιο, κοινωνική ιστορία, δομημένο πρόγραμμα κ.α) 

Αυτό το εκπαιδευτικό δυναμικό που είναι ΓΝΩΣΤΕΣ και ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ και ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ.

Γνωρίζετε ότι δεν το επιδιώξαμε να είμαστε ειδική κατηγορία, ότι δυστυχώς δεν έχουμε η δυνατότητα απομάκρυνσής μας από τη περιοχή «συμφερόντων» του παιδιού μας, ότι μας είναι δύσκολο να αποδείξουμε τα τυπικά προσόντα με τα οποία έχουμε εφοδιαστεί τόσα χρόνια, ωστόσο μας  βάζετε στο ίδιο πλαίσιο με όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς, δίνοντάς μας μία μοριοδότηση γενναία κατά άλλους, η οποία όμως δεν οδηγεί στο στόχο της, δηλαδή την εργασία.  

«Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων»
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρκίνος
Καρκίνος: Η μάχη μιας μητέρας και οι κραυγές των παιδιών της που δεν θα ξεχάσει ποτέ
«Μαμά, θα πεθάνεις;» Η αληθινή ιστορία μιας 29χρονης που πάλεψε με τον καρκίνο μεγαλώνοντας τα παιδιά της
Καρκίνος: Η μάχη μιας μητέρας και οι κραυγές των παιδιών της που δεν θα ξεχάσει ποτέ