Thumbnail
Μαθητές και εκπαιδευτικοί παγώνουν στο 102 Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Σε κινητοποίηση αναγκάστηκαν να προβούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 102ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών για να διεκδικήσουν την αυτονόητη θέρμανση του σχολείου τους.
Αυτό καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ).
Συγκεκριμένα αναφέρει, σε ανακοίνωσή της που εστάλη στο alfavita.gr, πως η υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου οδηγεί στο να μην ανταποκρίνονται στις αναγκαίες εργασίες συντήρησης σε καυστήρες και θερμαντικά σώματα. Επίσης η έλλειψη κονδυλίων κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση με αποτέλεσμα να υπάρχουν κρύα σχολεία στη μέση του Δεκεμβρίου.
Διαβάστε την ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ) «η Αθηνά», καταγγέλλει την πολιτική κυβέρνησης – Δήμου που οδηγεί μαθητές και εκπαιδευτικούς να παγώνουν στα σχολεία. Αυτό αποδεικνύεται από τις καταγγελίες των συναδέλφων του 102ου Δημοτικού Σχολείου (ΔΣ), για τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν σχετικά με τη θέρμανση, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και σε άλλα σχολεία.

Συγκεκριμένα από τη μία η υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, οδηγεί στο να μην ανταποκρίνονται στις αναγκαίες εργασίες συντήρησης σε καυστήρες και θερμαντικά σώματα. Από την άλλη δεν διατίθενται κονδύλια από τη σχολική επιτροπή για την κάλυψη των εξόδων συντήρησης από ιδιώτες τεχνικούς!!! «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», δηλαδή. Αν σε αυτό προσθέσει κανείς τους δραματικούς οικονομικούς περιορισμούς για την προμήθεια πετρελαίου, έχει την εικόνα του ξεπαγιάσματος που διαμορφώνεται στα σχολεία.

Αυτό οδήγησε σε κινητοποίηση μαθητές – γονείς και εκπαιδευτικούς του 102ου ΔΣ, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

Την ίδια μέρα και κάτω από αυτή την πίεση ο Δήμος Αθήνας έκανε δειγματοληπτικούς τηλεφωνικούς ελέγχους, σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, προκειμένου, μέσα Δεκέμβρη, να αποκτήσει εικόνα για την κατάσταση των καυστήρων!!! Εικόνα που είχε, βέβαια, στην περίπτωση του 102ου ΔΣ (και άλλων σχολείων), από την αρχή της σχολικής χρονιάς, χωρίς να κάνει τίποτε!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Αυτή είναι η «κανονικότητα» για την οποία επαίρεται η κυβέρνηση, αυτή είναι η «μεταμνημονιακή εποχή». Για αυτά τα προβλήματα δεν καυγαδίζουν με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα, που προσκυνούν την κερδοφορία και την ανάπτυξη σε όφελος του κεφαλαίου. Οι ρημαγμένες λειτουργικές δαπάνες για τα σχολεία βαίνουν μειούμενες, ώστε να επιτευχθούν (και μέσα από αυτές) τα ματωμένα πλεονάσματα. Την ίδια ώρα και στην ίδια ρότα ο Δήμος Αθήνας αποδεικνύεται «νοικοκυρόπαιδο», αφού με το «κατάλληλο μάνατζμεντ» στις δαπάνες, την επιτροπεία στα σχολεία, τις κατασχέσεις λογαριασμών και τόσα άλλα, «κατάφερε» από την κουτσουρεμένη κατά 50% κρατική επιχορήγηση να επιστρέψει 760.000 ευρώ από χρήματα της σχολικής επιτροπής!!!

Η ΑΣΕ χαιρετίζει τον αγώνα εκπαιδευτικών – γονέων και μαθητών στα σχολεία, όπως έγινε στο 102 ΔΣ, που είναι μονόδρομος για τη λύση.

Εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε:

  • Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων σε καυστήρες, θερμαντικά σώματα, τη συντήρησή τους και την προμήθεια πετρελαίου για τα σχολεία, με αποκλειστικό κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες.
  • Τη στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό, ώστε να μπορεί να καλύπτουν όλα τα θέματα αρμοδιότητά στους, για τα οποία καλούνται από τη σχολική κοινότητα.
  • Την επιστροφή των 760.000 ευρώ στη σχολική επιτροπή και την επαρκή χρηματοδότησή της από το κράτος, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Καλούμε το σωματείο να μπει μπροστά και, από κοινού με τους γονείς, να διεκδικήσει να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το ξεπάγιασμα μαθητών – εκπαιδευτικών. Να μπορέσει να διεξαχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και η λειτουργία των σχολικών μονάδων με τους κατάλληλους παιδαγωγικά όρους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Όλγα Δάλλα - Ζωή Κωνσταντοπούλου
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
Η Όλγα Δάλλα, που κόπηκε από βουλευτής από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για χάρη του Μπιμπίλα...επιστρέφει δριμύτερη
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
τεμπη
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
Ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει τις αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των τρένων
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
PAIDEIAS
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
Απευθείας μετάδοση της κλήρωσης για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε Πειραματικά Σχολεία για το 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
aselgeia_7.jpg
Ένοχος κρίθηκε καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριές του – Συγκλονίζει ένα από τα θύματά του
Καταδίκη καθηγητή για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων στους Παξούς – Η φωνή των θυμάτων σπάει τη σιωπή
Ένοχος κρίθηκε καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριές του – Συγκλονίζει ένα από τα θύματά του