Thumbnail
Αν και ομάδα επιχείρησε να κλείσει το 2ο ΓΕΛ Ζακύνθου, μετά από γενική συνέλευση των μαθητών αυτό άνοιξε - Τότε ο γονέας μαθητή που συμμετείχε στην απόπειρα απείλησε τον εκπαιδευτικό

Μία ακόμη καταγγελία για απειλές σε βάρος εκπαιδευτικού, με αφορμή τις εθνικιστικές καταλήψεις φτάνει στο alfavita.gr.

Πιο αναλυτικά, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, γονέας μαθητή "που συμμετείχε στην απόπειρα εθνικιστικής κατάληψης" απείλησε με σωματική βία τον Πρόεδρο του σωματείου και μάλιστα εντός σχολικού χώρου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο 2ο ΓΕΛ Ζακύνθου την Πέμπτη 29/11.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, "μικρή ομάδα μαθητών επιχείρησε να κλείσει το σχολείο παρά την αντίθετη απόφαση του 15μελούς."

Στη συνέχεια, "ακολούθησε ΓΣ των μαθητών όπου αποφασίστηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία η λήξη της κατάληψης."

Και εδώ έρχονται οι απειλές. Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου επισημαίνει ότι "μετά την είσοδο μαθητών και καθηγητών στο σχολείο, ο εν λόγω γονέας εντός του 2ου ΓΕΛ κινήθηκε με απειλητικό τρόπο ενάντια στον πρόεδρο του σωματείου."

"Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει απερίφραστα το συγκεκριμένο περιστατικό και καλεί τον κλάδο να μην ανεχθεί παρόμοιες ενέργειες", αναφέρεται ακόμη, ενώ καταληκτικά τονίζεται:

"Στο εξής για παρόμοιες ενέργειες θα υπάρχει επώνυμη καταγγελία και νομική αντιμετώπιση."

Πάντως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί τη μοναδική περίπτωση πανελλαδικά. Καθηγητές δέχθηκαν στοχοποιήθηκαν από ακροδεξιούς κύκλους τόσο σε Βέροια όσο και αλλού, ενώ παρόμοιες απειλές διατυπώθηκαν σε καθηγητές σχολείου της Κρήτης ακόμη και για τη γιορτή του Πολυτεχνείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
Voucher ΔΥΠΑ 750€: Ανοίγει σε λίγο! Αν δεν κάνεις σωστά υπεύθυνη Δήλωση το χάνεις
Εάν δεν έχετε σωστή υπεύθυνη δήλωση είναι πολύ πιθανό να κοπείτε στις αιτήσεις στο Voucher της ΔΥΠΑ - Προσοχή αυτή είναι η σωστή βάση προκήρυξης -...
Voucher ΔΥΠΑ 750€: Ανοίγει σε λίγο! Αν δεν κάνεις σωστά υπεύθυνη Δήλωση το χάνεις