Ξενοδόχοι: Λευκή Εβδομάδα στα σχολεία - 4 ημέρες κλειστά
Σκοπός μας είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τη φύση και το βουνό, δήλωσε στο alfavita.gr ο κ.Α.Καλλίας

Επανέρχεται η πρόταση για Λευκή εβδομάδα και κλειστά σχολεία από τους ξενοδόχους με σκοπό οι μαθητές να έρθουν πιο κοντά στην φύση.

Ο κ. Άγγελος Καλλίας είναι Πρόεδρος των Ξενοδόχων Δράμας και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Ο Προέδρος Ξενοδόχων Δράμας και μέλους του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων  κ. Άγγελος Καλλίας  σε παρέμβασή του στην ημερίδα του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας «SNOWCLUB» και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με θέμα «Αναπτυξιακές Προοπτικές και Βιωσιμότητα των Χιονοδρομικών Κέντρων της Ελλάδας» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα επανέφερε την προ διετίας πρόταση για "Λευκή Εβδομάδα" στα σχολεία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το alfavita.gr  με τον κο Καλλία, ο ίδιος σημείωσε "πως ο Μάρτιος είναι μία καλή χρονική περίοδος για να κάνουν οι μαθητές εκδρομές οι οποίες θα "κουμπώσουν" με ένα Σαββατοκύριακο. Δηλαδή σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε αυτό που ίσχυε πριν 18 χρόνια". Συμπλήρωσε πως "είναι πάγια θέση μας να έρθει ο μαθητής σε επαφή με τη φύση, να στηρίξουμε τον εναλλακτικό τουρισμό".

"Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους να μάθουν τα βουνά μας, να αγαπήσουν την Ελλάδα. Με ειδικούς ξεναγούς να καλλιεργήσουμε την τουριστική παιδεία. Δεν βλέπουμε αυτό το θεσμό με στενή ματιά αλλά με βάθος χρόνου να γνωρίσουν οι μαθητές την ηπειρωτική Ελλάδα", ανέφερε στο alfavita.gr ο κ. Άγγελος Καλλίας.

Πρότεινε μάλιστα "οι εκδρομές αυτές να εγκριθούν από το υπουργείο Παιδείας, και το κάθε σχολείο να βγάζει το πρόγραμμά του και αυτό να ορίζει το μέρος που θα επισκέπτεται". Επίσης έφερε ως παράδειγμα το ποδήλατο, πως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον οι μαθητές να γνωρίσουν το ορειβατικό ποδήλατο, να κάνουν και να μάθουν"

Την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για θέσπιση της «Λευκής Εβδομάδας», επανέφερε ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΞ και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας Άγγελος Καλλίας, σε παρέμβασή του στην ημερίδα του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας «SNOWCLUB» και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με θέμα «Αναπτυξιακές Προοπτικές και Βιωσιμότητα των Χιονοδρομικών Κέντρων της Ελλάδας» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Πρόκειται για πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας προς τα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας, προκειμένου να θεσπιστεί ολιγοήμερη «σχολική ανάπαυλα» κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου – στα πρότυπα πολλών Ευρωπαϊκών χωρών – προτείνοντας ένα εκδρομικό τετραήμερο εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια του οποίου, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να έρχονται πιο κοντά στην ελληνική φύση και τα βουνά της, με προνομιακούς όρους φιλοξενίας και διαμονής.

Η πρόταση της ΠΟΞ αποσκοπεί, πρωτίστως, στη διαμόρφωση πιο ευνοϊκών προϋποθέσεων και κινήτρων για περιηγήσεις και επισκέψεις οικογενειών στις περιοχές της ελληνικής υπαίθρου, με ταυτόχρονη ανάδειξη των πολιτιστικών και πολιτισμικών στοιχείων κάθε περιοχής και επιπρόσθετα, στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών στους δοκιμαζόμενους από την κρίση προορισμούς που στηρίζονται στον Έλληνα επισκέπτη.

Μιλώντας στην ημερίδα, σύμφωνα με το tourismtoday.gr, ο κ. Καλλίας αναφέρθηκε στην αμφίδρομη σχέση των χιονοδρομικών κέντρων και των ξενοδοχείων που βρίσκονται τριγύρω, λέγοντας πως η αυξημένη ζήτηση προς τη μια πλευρά, οδηγεί σε ταυτόχρονη αύξηση της ζήτησης και προς την άλλη πλευρά. Παρατήρησε ωστόσο, ότι τα χιονοδρομικά μας κέντρα χρειάζονται τις κατάλληλες υποδομές και την απαραίτητη συντήρηση για να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στην ορεινή Ελλάδα και με επισκέπτες από το εξωτερικό. Όπως σημείωσε, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη σύνδεση των χιονοδρομικών κέντρων με δραστηριότητες όλο το χρόνο (περιπατητικός τουρισμός, τουρισμός περιπέτειας, αναρριχητικός και ορειβατικός τουρισμός κλπ).

Η ΠΟΞ επαναφέρει το αίτημα προς τα αρμόδια Υπουργεία (Τουρισμού – Παιδείας), με αφορμή την κατάθεση και συζήτηση στη βουλή του νομοσχεδίου για το θεματικό τουρισμό, έτσι ώστε η «Λευκή Εβδομάδα» να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

best of network

σχετικά άρθρα

Τουρκία: Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν λέμβος που τους μετέφερε
Τουρκία: Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν λέμβος που τους μετέφερε

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν μια μικρή λέμβος που μετέφερε μετανάστες βυθίσθηκε στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Τουρκίας, μετέδωσε το...

Τουρκία: Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν λέμβος που τους μετέφερε
Οι Έλληνες και οι ειδήσεις στο διαδίκτυο, μια ιδιαίτερη περίπτωση
Οι Έλληνες και οι ειδήσεις στο διαδίκτυο, μια ιδιαίτερη περίπτωση
Αντ. Καλογερόπουλος, μεταδιδακτορικός ερευνητής του Ινστιτούτου Reuters: Οι Έλληνες και οι ειδήσεις στο διαδίκτυο, μια ιδιαίτερη περίπτωση
Οι Έλληνες και οι ειδήσεις στο διαδίκτυο, μια ιδιαίτερη περίπτωση
Ένας πολύχρωμος κήπος γεμάτος αρώματα το Εμπορικό Φυτώριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου
Ένας πολύχρωμος κήπος γεμάτος αρώματα το Εμπορικό Φυτώριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της Αθήνας βρίσκεται σε μια έκταση σχεδόν 3 στρεμμάτων, στον αριθμό 75 της Ιεράς Οδού. Ο λόγος για το...

Ένας πολύχρωμος κήπος γεμάτος αρώματα το Εμπορικό Φυτώριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου