Thumbnail
"Καταδικάζουμε τους υμνητές της Χρυσής Αυγής που οι πολιτικοί τους πρόγονοι συνεργάστηκαν με τον Χίτλερ και έκαψαν τα χωριά μας!" αναφέρουν οι μαθητές που άλλαξαν κατεύθυνση στην κατάληψη αποφασίζοντας συλλογικά

Χάρτης που κυκλοφορεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζει και καλεί τους μαθητές σχολείων της χώρας να συμμετέχουν σε καταλήψεις για το θέμα της Μακεδονίας, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και καταγγελίες για προσπάθεια εθνικιστικών και φασιστικών κύκλων να εκμεταλλευθούν το πατριωτικό αίσθημα των μαθητών.

Στα σχολεία αυτά συμπεριλαμβάνονται και το ΕΠΑΛ Καντάνου και το ΓΕΛ Παλαιόχωρας

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr και καταγγελίες μαθητών από το ΕΠΑΛ Καντάνου στις 19 Νοέμβρη πάρθηκε απόφαση χωρίς την συγκατάθεση του προέδρου του 15μελούς και των μαθητών του σχολείου από μια ολιγομελή ομάδα παιδιών για κατάληψη με αίτημα: «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Όπως καταγγέλλουν οι μαθητές εθνικιστικά sites χρησιμοποιούν το σχολείο για να καλλιεργήσουν το μίσος απέναντι σε άλλους λαούς.

Στο ΓΕΛ Παλιόχωρας η κατάληψη άλλαξε τα αιτήματα μετά από γενική συνέλευση του σχολείου. Τα αιτήματα που ψήφισαν οι μαθητές είναι:

• Μόνιμοι διορισμοί καθηγητών
• Κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες του σχολείου
• Ασφαλής και έγκαιρη μεταφορά των μαθητών στο σχολείο
• Να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα μας βάζει να δίνουμε πανελλαδικές Χ2.

Οι μαθητές με ανακοίνωσή τους "καταδικάζουν τους υμνητές της Χρυσής Αυγής που οι πολιτικοί τους πρόγονοι συνεργάστηκαν με τον Χίτλερ και έκαψαν τα χωριά μας. Απαιτούμε να φύγουν τα σχολεία μας από τους ρατσιστικούς χάρτες και τα sites τους.

Τέλος στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές των σχολείων ΓΕΛ Παλιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου  καλούν τους υπόλοιπους μαθητές να πάρουν θέση απέναντι στους φασίστες!
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimokriteio
Ημερίδα ΔΠΘ: «Προκλήσεις και προοπτικές για τα Πανεπιστήμια με αφορμή τον εμβληματικό τόμο της UNESCO για το μέλλον της εκπαίδευσης: Μαθησιακά αποτελέσματα και τις δεξιότητες»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026
Ημερίδα ΔΠΘ: «Προκλήσεις και προοπτικές για τα Πανεπιστήμια με αφορμή τον εμβληματικό τόμο της UNESCO για το μέλλον της εκπαίδευσης: Μαθησιακά αποτελέσματα και τις δεξιότητες»
Τέμπη
Aποκαλύψεις για τα εύφλεκτα καθίσματα στο δυστύχημα στα Τέμπη - «Το κράτος πλήρωσε για έρευνα μόνο αφού έκλεισε η δικογραφία»
Νέες αποκαλύψεις για το δυστύχημα στα Τέμπη: Οι φωτιές που σκότωσαν επιζώντες
Aποκαλύψεις για τα εύφλεκτα καθίσματα στο δυστύχημα στα Τέμπη - «Το κράτος πλήρωσε για έρευνα μόνο αφού έκλεισε η δικογραφία»
Νίκη Κεραμέως, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Ν. Κεραμέως για Συλλογικές Συμβάσεις: «Ιστορική συμφωνία που υπερβαίνει τα κόμματα»
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις - Τα στοιχεία για την ανεργία και τον μέσο μισθό
Ν. Κεραμέως για Συλλογικές Συμβάσεις: «Ιστορική συμφωνία που υπερβαίνει τα κόμματα»