Ενημέρωση για τις αιτήσεις μετάθεσης - Τα κενά στην Α΄Αθήνας
Ενημερωτικό του Τάκη Ρουμπή, αιρετού ΠΥΣΠΕ Α΄Αθήνας

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 186387/Ε2/02-11-2018 του ΥΠ.Π.Ε.Θ. από 5-11-2018 έως 22-11-2018 και ώρα 15:00, μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr), θα υποβληθούν οι αιτήσεις μετάθεσης για τις παρακάτω κατηγορίες μεταθέσεων:

α) γενικές από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης
β) σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ (πρώην ΚΕΔΔΥ) 
γ) στα Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης 
δ) στα Μειονοτικά Σχολεία 

Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες μεταθέσεις για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.

Οι προϋποθέσεις και οι λόγοι μετάθεσης πρέπει να συντρέχουν κατά το χρόνο που λήγει η προθεσμία υποβολής των σχετικών με τα κριτήρια μετάθεσης δικαιολογητικών.

Μέσα στην ίδια προθεσμία υποβάλλονται και οι αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης και βελτίωσης θέσης εντός ΠΥΣΠΕ, χωρίς να αναγράφονται προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων.

Αίτηση υποβάλλουν και οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει πλήρες έτος στην περιοχή οργανικής τους θέσης, καθώς και οι υπηρετούντες με 5ετή θητεία σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία εκπαιδευτικοί.

Ανάκληση της αίτησης μετάθεσης μπορεί να γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος μέχρι 28-02-2019, οπότε και θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα αυτή στο ηλεκτρονικό σύστημα. Σε περίπτωση ανάκλησης, η αίτηση θεωρείται άκυρη και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να υποβληθεί εκ νέου.

Ανάκληση μετάθεσης δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και επομένως οι αιτήσεις ανάκλησης μετάθεσης δεν γίνονται δεκτές.

Στην Α΄ Αθήνας τα εναπομείναντα οργανικά κενά για το σχολικό έτος 2018-2019, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των οριστικών τοποθετήσεων – βελτιώσεων θέσεων και τις παραιτήσεις – συνταξιοδοτήσεις, είναι 1 κενό ΠΕ05 (Γαλλικής γλώσσας), 2 κενά ΠΕ06 (Αγγλικής γλώσσας), 2 κενά ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής), 6 κενά ΠΕ60 (Νηπιαγωγών), 180 κενά ΠΕ70 (Δασκάλων), 3 κενά ΠΕ86 (Πληροφορικής) και 21 κενά ΠΕ79 (Μουσικής).
Στα παραπάνω κενά θα προστεθούν και εκείνα που θα έχουν προκύψει από παραιτήσεις, για σοβαρούς λόγους υγείας ή για οικογενειακούς λόγους, κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, μέσω ΚΥΣΠΕ, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας.

Οι μεταθέσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους πίνακες κενών οργανικών θέσεων και τα οριζόμενα στο άρθρο 4 του Π.Δ.50/1996, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 του Π.Δ.100/1997. 

best of network

σχετικά άρθρα

Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε τον 1ο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό
Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε τον 1ο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό
"Έχετε πάρει αγκαλιά τον Σαμαρά τον πρωθυπουργό της καταστροφής και επαίρεστε για τα κατορθώματά του", είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ
Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε τον 1ο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό