Παρεμβάσεις ΔΕ: Μεγάλη εκλογική νίκη σε ΠΥΣΔΕ Αν. και Δυτ. Θεσσαλονίκης
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης: Μεγάλη εκλογική νίκη των Παρεμβάσεων ΔΕ και των ψηφοδελτίων που στήριξαν στα ΠΥΣΔΕ ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης

Οι Παρεμβάσεις ΔΕ ευχαριστούν τους συναδέλφους που στα πλαίσια της μεγάλης συμμετοχής του κλάδου ενίσχυσαν τα ψηφοδέλτια που στήριξαν οι Παρεμβάσεις στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια στις 7/11/2018. Η εκλογή για πρώτη φορά αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και η επανεκλογή στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης είναι ελπιδοφόρο μήνυμα σε μια εποχή που η μνημονιακή πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε εκπαίδευση και κοινωνία, στο όνομα της Αριστεράς, ανοίγει το δρόμο σε μια Δεξιά νεοφιλελεύθερη και νεοσυντηρητική μαζί, ενώ η συμπόρευση ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ λειτουργεί σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το βεβαρυμμένο παρελθόν της ΔΑΚΕ.

Η εκλογή αιρετών και στα δυο ΠΥΣΔΕ από τις Παρεμβάσεις και άλλα σχήματα που συνεργάστηκαν έρχεται μέσα από την απαίτηση για παρέμβαση με δέσμευση στα αίτημα και τις διεκδικήσεις του κλάδου, αλλά και το αίτημα για αξιοπρεπή μεταχείριση στα εργασιακά θέματα και τις υπηρεσιακές μεταβολές, με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια, μακριά από πελατειακούς μηχανισμούς και εκδουλεύσεις.

Στα πλαίσια του αγώνα για ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ και για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, του εκπαιδευτικού και των μορφωτικών δικαιωμάτων, οι αιρετοί που εκλέγονται από τις Παρεμβάσεις και τα σχήματα συνεργασίας θα αγωνιστούν για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, σαν κομμάτι των ΕΛΜΕ, της συλλογικής έκφρασης του κόσμου της εκπαίδευσης. Μόνο η κινητοποίηση της δύναμης των ΕΛΜΕ μπορεί να επιβάλλει φραγμό στις αυθαιρεσίες και να αμφισβητήσει στο ΠΥΣΔΕ την αποδοχή του ρόλου ιμάντα μεταφοράς της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι εκλογές ήταν μήνυμα ενάντια στην ηττοπάθεια και το συμβιβασμό, ενάντια στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, μήνυμα ότι μπορούμε να σηκώσουμε αντίπαλο δέος στην απειλή στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Μήνυμα συλλογικής προσπάθειας και αγώνα, απόρριψης της τοξικής λογικής του «λιγότερου κακού».

Πρώτο ραντεβού αξιοπρέπειας, αποφασιστικότητας και διεκδίκησης η κινητοποίηση των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων ΠΕ για τα δικαιώματα των αναπληρωτών και το αίτημα για μαζικές προσλήψεις στην εκπαίδευση, την Παρασκευή 9/11, 1μμ στο άγαλμα Βενιζέλου. Συνεχίζουμε με τη μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία του δημόσιου τομέα στις 14/11, με απεργιακή συγκέντρωση στην Καμάρα, στις 10 πμ.

ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης

ψήφισαν

2713

  

λευκά-άκυρα

98

  

έγκυρα

2615

%

αιρετοί

Παρεμβάσεις-ΑΡΚ-συνεργαζόμενοι

620

23,7

1

ΔΑΚΕ

833

31,9

1

ΣΥΝΕΚ

570

21,8

 

ΠΑΜΕ

383

14,6

 

ΠΕΚ

107

4,1

 

Ενωτική

102

3,9

 

ΠΥΣΔΕ ανατολικής Θεσσαλονίκης

ψήφισαν

2824

  

λευκά-άκυρα

157

  

έγκυρα

2667

%

αιρετοί

Παρεμβάσεις-Αλληλεγγύη-ΑΡΚ-συνεργαζόμενοι

573

21,5

1

ΔΑΚΕ

961

36,0

1

ΠΑΜΕ

458

17,2

 

ΣΥΝΕΚ

386

14,5

 

ΠΕΚ

289

10,8

 

 

best of network

σχετικά άρθρα