Γαβρόγλου σε ΠΟΣΔΕΠ: Nα εφαρμόζεται ο νόμος για κακουργηματικές πράξεις
«Για κακουργηματικές πράξεις... να εφαρμόζεται ο νόμος για την επέμβαση της δημόσιας δύναμης», δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου

Για την κακουργηματική πράξη της διακίνησης ναρκωτικών στους χώρους γύρω από τα Πανεπιστήμια ή και μέσα σε αυτά, θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος για την επέμβαση της δημόσιας δύναμης, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στη συνάντηση με το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ. 

O υπουργός Παιδείας δεσμεύθηκε ότι θα μεσολαβήσει για την πραγματοποίηση συνάντησης της ΠΟΣΔΕΠ με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ο. Γεροβασίλη στην οποία θα συμμετέχει και ο ίδιος.Αίτημα για συνάντηση με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη ήδη έχει καταθέσει η ΠΟΣΔΕΠΟ Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε, επίσης, στα πορίσματα της επιτροπής Παρασκευόπουλου για την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια για τα οποία ζητάει τη γνώμη της ακαδημαικής κοινότητας.

O υπουργός ζήτησε από την ΠΟΣΔΕΠ να καταθέσει εξειδικευμένες προτάσεις επί του θέματος. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ ανέλυσαν τη θέση της Ομοσπονδίας στον υπουργό για τα φαινόμενα παραβατικότητας που βρίσκονται σε έξαρση τον τελευταίο καιρό, και ιδιαίτερα για τα προβλήματα με τη διακίνηση και εμπορεία ναρκωτικών στο ΑΠΘ, στο ΕΚΠΑ και στο ΟΠΑ, καθώς και στην κατάληψη από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση «Ρουβίκωνας» χώρου στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.Ζήτησαν να συνεργαστούν η πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της με τις αρχές των Πανεπιστημίων, ώστε να εκπονήσουν και, κυρίως, να εφαρμόσουν ένα αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης της ανομίας και της εγκληματικότητας στους χώρους των Πανεπιστημίων.

best of network

σχετικά άρθρα

Έξι μετάλλια για το ΑΠΘ στη 13η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Έξι μετάλλια για το ΑΠΘ στη 13η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Το Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ θα είναι ο συνδιοργανωτής της 14ης Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEMOUS 2020), η οποία θα...
Έξι μετάλλια για το ΑΠΘ στη 13η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης