Thumbnail
Ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου που με απόφασή της προτρέπει τους συναδέλφους να χρησιμοποιούν τον όρο «λαθρομετανάστης», χαρακτηρίζοντας έτσι ως «λαθραίους» τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ακόμα και τους μαθητές, που δεν έχουν τα τυπικά έγγραφα και παραμένουν στη χώρα. 

Είναι πραγματικά επικίνδυνο σε ένα νομό όπου με τις ευθύνες της κυβέρνησης και της ΕΕ διατηρείται ένα απαράδεκτο στρατόπεδο συγκέντρωσης, η ΕΛΜΕνα προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να καλλιεργούν στους μαθητές ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις. Την ίδια στιγμή που στην ακριτική Λέσβο το φάντασμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας λιπαίνεται από την κρίση, την ανεργία, τη φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση, που παρουσιάζονται από τις κυβερνήσεις σαν τη νέα κανονικότητα. 
Καλούμε τους συναδέλφους με τη στάση τους να απομονώσουν τα μέλη του ΔΣ που θα εμείνουν στην εν λόγω ρατσιστική, αντιεκπαιδευτική τοποθέτηση. Να απαιτήσουν μέσα από μαζικές διαδικασίες  να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες καταστατικές ποινές της ΕΛΜΕ για τα μέλη της εκείνα που παραβαίνουν τις βασικές αρχές δημοκρατικής συγκρότησής της. Να πρωτοστατήσουν με τη στάση τους μέσα στα σχολεία ώστε στους μαθητές μας να καλλιεργούνται τα ιδανικά της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Να ανοίξουν θαρρετά τη συζήτηση στην τάξη ότι τα αίτια που δημιουργούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση είναι ο πόλεμος, η φτώχεια, η εκμετάλλευση και ότι η πραγματική λύση είναι η πάλη όλων των λαών ενάντια σε αυτά. 

Να παλέψουμε όλοι μαζί ενάντια στις συμφωνίες κυβέρνησης-ΕΕ που εγκλωβίζουν χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας, να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες στα διάφορα καμπ-στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως της Μόρια, να αγωνιστούμε ώστε να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες. 

Να απαιτήσουμε πλήρη και ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων στα σχολεία και ικανοποίηση όλων των απαραίτητων υποστηρικτικών μέτρων  ώστε να ενταχθούν ομαλά στη σχολική διαδικασία.

Η Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας
Δέσποινα Δάσιου             Δημήτρης Καραμανλής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iphone
Ασφαλίστε τα δεδομένα σας: Πρώτες κινήσεις μετά από κλοπή κινητού
Πως να δράσετε άμεσα και μεθοδικά, ώστε να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να μειώσετε τον κίνδυνο περαιτέρω ζημίας.
Ασφαλίστε τα δεδομένα σας: Πρώτες κινήσεις μετά από κλοπή κινητού
wifi-routers.jpg
Αργό Internet; Ίσως φταίει ένας ανεπιθύμητος «επισκέπτης» στο δίκτυό σας
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου γείτονες ή ακόμα και άγνωστοι συνδέονται χωρίς άδεια στο WiFi μας, επιβραδύνοντας τη σύνδεση και θέτοντας σε...
Αργό Internet; Ίσως φταίει ένας ανεπιθύμητος «επισκέπτης» στο δίκτυό σας